|

İlgezdi’nin sırrı ne

Kılıçdaroğlu’nun büyük yolsuzluklara rağmen Ataşehir’de vazgeçemediği Battal İlgezdi ismi ise MYK’da kriz çıkardı. MYK üyesi Onursal Adıgüzel, dosyaları olan İlgezdi’nin aday yapılmaması gerektiğini söyledi. Adıgüzel ve İlgezdi’nin MYK üyesi eşi Gamze Akkuş İlgezdi arasında tartışma çıktı. Toplantıyı terk eden İlgezdi, Kılıçdaroğlu devreye girince geri döndü.

Nur Banu Aras
04:00 - 29/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:31 - 29/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Battal İlgezdi
Battal İlgezdi

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve 18 saat süren CHP Parti Meclisi’nde gergin anlar, istifalara kadar uzandı.

İzmir adayını aylardır belirleyemeyen CHP, önceki gün ismi açıklamak için toplandı. Edinilen bilgilere göre, MYK'da İzmir için Tunç Soyer onaylanırken, İstanbul'un ilçelerinde ise kriz çıktı. MYK'nın ardından Parti Meclisi toplandı. PM'de bulunan muhalif isimler, MYK'nın sunduğu aday listesine tepki göstererek, eleştirilerde bulundu. Edinilen bilgiye göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu toplantıya üç kez ara verdi. Gergin bir ortamda devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu


TANSİYON İZMİR VE ATAŞEHİR'DE YÜKSELDİ

  • En sert tartışmaların İzmir Büyükşehir ve İstanbul Ataşehir belediye başkan adaylığı için yaşandığı öğrenildi. ilk tartışma İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Tunç Soyer isminde yaşandı. Bazı PM üyelerinin istifa restinin de yaşandığı tartışmaların sonunda Soyer ismi onaylandı.

Bir süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi, MYK tarafından adı önerilmemesine rağmen PM'de yeniden aday gösterildi. İlgezdi'nin adaylığına MYK üyesi Onursal Adıgüzel karşı çıktı. İlgezdi'nin dosyaları olduğunu tekrar aday yapılmasının doğru olmadığını söylemesi üzerine İlgezdi'nin MYK üyesi olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile aralarında tartışma yaşandı. Toplantı salonunu terk eden İlgezdi, Kılıçdaroğlu'nun araya girmesiyle toplantıya geri döndü.


KAFTANCIOĞLU ÇARK ETTİ

Sert tartışmaların yaşandığı toplantıların ardından PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, aday listesine tepki göstererek istifa etti. İstanbul ilçe adaylarının büyük bölümünün belirlendiği toplantının ardından parti teşkilatları karıştı. Birçok ilçede adaylara tepki gösterilirken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, belirlenen adaylara kızarak istifasını açıkladı. Kaftancıoğlu, sabaha karşı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, istifa kararından vazgeçtiğini bildirdi.

BAŞKAN VE İLÇE YÖNETİMİ

  • 145 belediye başkan adayının belirlenmesiyle birlikte yurt genelinde teşkilatlardan partiye tepkiler yükseldi. Muğla'nın Marmaris ilçe yönetimi iradelerinin hiçe sayıldığını belirterek yedek üyelerle birlikte istifa ettiklerini bildirdi. Tepkiler bununla da bitmedi ve Marmaris ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar, 15 belediye meclis üyesiyle partisinden istifa etti. İzmir'in Menemen ilçe yönetimi de istifasını sundu.

EYÜP TEŞKİLATINDA DARP

CHP’deki kaos akşam saatlerinde kavgaya dönüştü. Eyüpsultan aday adaylarından birisi ve taraftarları İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ve 2 yöneticiyi darp etti. Darp sonucu yaralanan 3 kişi, Çapa’da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Ataşehir
#Battal İlgezdi
#Gamze Akkuş İlgezdi
5 yıl önce