|

İnce'den 'imza' yanıtı: Sorumlusu ben değilim

Seçimlerden sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile olağanüstü kurultay çekişmesine giren Muharrem İnce, bugün saat 17'ye kadar toplanması gereken imzalara ilişkin bir soruya 'İmzaların sorumlusu ben değilim' yanıtını verdi. İnce ayrıca Kılıçdaroğlu'nun partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi noktasındaki çağrısını yeniledi.

Yeni Şafak
11:30 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:38 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Muharrem İnce, olağanüstü kurultay ve partinin gelecek dönemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Muharrem İnce, olağanüstü kurultay ve partinin gelecek dönemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Muharrem İnce, bugün saat 17'ye kadar toplanması gereken imzalarla ilgili açıklama yaptı.

'İmzaların sorumlusu ben değilim' diyen İnce, Kılıçdaroğlu'nun partiyi acilen olağanüstü kurultaya götürmesi gerektiği çağrısını da yineledi.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • "51 gün yeterli bir süre değil. Daha uzun bir sürede yapmak lazım hazırlıklar. Örgütü hazırlamak lazım. Kendinin hazırlanması lazım insanın.
  • Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerin önüne sandık koyacağımı, STK'ların oy kullanacağını, baroların, odaların, başka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. Peşinen söyleyeyim; burada kendim de aday adayı olacağım. Ama seçimi kazanmazsam partiyi hemen olağanüstü kurultaya götüreceğimi taahhüt ettim.
  • Yani koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim. "Seçime 50 gün kalınca gel adayımız ol" deyince olmuyor bu. Koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim.
  • Sayın Kılıçdaroğlu bir an önce olağanüstü genel kurultaya gitmeli."
#Muharrem İnce
#CHP
#Seçim
6 yıl önce