|

İntihara götüren dolandırıcılık

Fatih Sultan Mehmet köprüsünden atlayarak yaşamına son veren işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu’nun intiharından ‘ortak kumpası’ çıktı. Tiryakioğlu’nu 1 yıl içerisinde 30 milyon TL dolandıran ortağı Soner İ., eşi Hatice İ. ve suç ortağı Ümit Ç. tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 13/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Geçen sene 11 Mayıs 'ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden atlayarak yaşamına son veren işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu’nun dosyası yeniden açıldı. Mali Şube’de o dönem görevli olan polis ve polis şefleri, 17-25 Aralık operasyonlarına giden süreçteki dinlemeler nedeniyle dosyayı incelemedi. Mali Şube'nin yeni yönetimi, iş adamı Mete Mustafa Tiryakioğlu dosyasını yeniden açtı.


TİRYAKİOĞLU’NA ŞİRKET KURDURMUŞ

Mali polis, önce intihar eden Mete Mustafa Tiryakioğlu’nun ortaklarını yakın takibe aldı. Ortakların Tiryakioğlu'nu borç batağına süreklediğini tespit etti. Bunun üzerine operasyonun düğmesine bastı. İlk etapta 18 kişinin ifadesi alındı. Ekipler daha sonra, işadamını bir yıl içerisinde 30 milyon TL dolandıran ortağı Soner İ., eşi Hatice İ ve suç ortağı Ümit Ç'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 3 isim tutuklandı.


MESAJLARLA KANDIRMIŞ

Ekipler yaptığı incelemede şirketin ortağı Soner İ. Tiryakioğlu’na Almanya’da bir marka ile  spor tekstili malzemeleri satmak için Tiryakioğlu'na şirket kurduduğunu tespit etti. Soner İ. kurduduğu şirketin yüzde 1'lik hissesini de eşi Hatice İ. üzerine yaptırdı. Soner İ. ile işadamıTiryakioğlu arasındaki yazışları da inceleyen Mali polis, Soner İ.’nin “Alman Kicker firmasıyla anlaştım, büyük parti mal vereceğiz. O yüzden acil paraya ihtiyaç var. Ankara’da da üst düzey görüşmeler yapıyorum tüm spor kulüplerinin malzemelerini biz temin edeceğiz” ve “Fenerbahçe ile anlaşma yaptım, onların tüm ürünlerini biz üreteceğiz” şeklindeki vaatlerle bir yılda 30 milyon TL kendi hesabına geçirdiği ortaya çıktı. 

#Tiryakioğlu
#fsm köprüsü
#köprü
9 yıl önce