|

'İsa filmine inanmayın'

Diyanet'in hazırladığı bir raporda, Mel Gibson'un yönettiği "İsa" filmine inanılmaması gerektiği belirtildi. Raporda, Türkiye'de bin 500 misyonerin görev yaptığı ifade edildi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/04/2005 Perşembe
Güncelleme: 15:53 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • ÖZGÜR AKBAŞ / ANKARA


    Diyanet İşleri Başkanlığı, misyonerlikle ilgili rapor hazırladı. Kitap haline de getirilen raporda, önemli uyarılarda bulunuldu. Mel Gibson'un yönettiği "İsa" filmine inanılmaması gerektiği vurgulanan raporda, Türkiye'de bin 500 misyonerin görev yaptığı ifade edildi.

    Prof. Dr. Şinasi Gündüz tarafından Mart 2005'te hazırlanan raporda, farklı Hıristiyan kiliselere bağlı binlerce misyoner teşkilatıyla herhangi bir kilisenin denetiminde olmaksızın çalışan yüzlerce misyoner kuruluşun yoğun bir çalışma sergilediği ifade edildi.

    Raporda, misyonerlik faaliyetleri için kullanılan görsel malzemeler arasında sinemanın ayrı bir yeri olduğu belirtilerek, "Hıristiyanlık propagandası amacıyla hazırlanan film ve diziler, özellikle üçüncü dünya ülkelerinde etkili şekilde kullanılmaktadır. İsa filmi gibi yüzlerce farklı dile ve lehçeye çevrilen filmin, video kasetin, CD ya da DVD'nin Hıristiyan olmayanlara bedava olarak dağıtılması Hıristiyanlığın yaygınlaştırılmasında etkin olarak hizmet görmektedir" denildi. Raporda, çocuklara, gençlere yönelik geziler, seyahatler ve kampların da bu faaliyetlerin yürütülmesinde etkili olduğu belirtildi.

    Raporda, misyoner olarak görev yapacaklara "Müslamanlık'la" ilgili verilen derslere de değinilerek, misyonerlerin Kur'an okudukları, ayetleri ezberledikleri, 6 farklı Müslümanla arkadaşlık kurup görüşme yaptıkları, cuma günleri camiye gittikleri de belirtildi.

    Raporda şöyle denildi: "Amerikalı ve İngiliz misyonerler, özellikle 20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren dünyada kendisini hissettiren yeni dünya düzeni ve küreselleşme olgularının oluşturduğu sosyal ve siyasal çalışmaları sürdürmektedir. Bu bağlamda, Ortadoğu ülkeleri yanında, Balkanlar'da, Kafkas ülkelerinde, Orta Asya'da, Türk Cumhuriyetleri'nde yoğun bir Hıristiyanlaştırma kampanyası yürütülmektedir. Son 20 yılda Müslüman ülkelerde yapılan misyonerlik çalışmaları sonucunda Cezayir'deki misyoner sayısı 12 bine, benzer şekilde Türkiye'dekilerin sayısı bin 500'e çıkmıştır."

    Mel Gibson, 'Papa' filmi yapacak
    "İsa'nın Çilesi-Passion of the Christ" filmiyle dikkatleri üzerine çeken yönetmen ve oyuncu Mel Gibson, bu kez de rotayı Vatikan'a çevirdi. Gibson, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Papa 2. Jean Paul'ün hayatını film yapmayı düşünüyor. İnternetteki "contact music" sitesinin haberine göre, Gibson, 2 Nisan'da 84 yaşında ölen Papa 2. Jean Paul'ün hayatını beyazperdeye aktarmayı planlıyor. Koyu bir Katolik olan ve "Holy Family" adlı mezhebe dahil bulunan Gibson'ın 1917 yılında Portekiz'de Meryem Ana'nın silüetini gördüğünü iddia eden üç çocuğun öyküsünü anlatan bir başka dini film projesi üzerinde de çalıştığı belirtildi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce