|

İslam dünyasına yakından bakın

İslam coğrafyasını daha iyi kavramak isteyenlere zengin içeriğiyle hizmet verecek Mecra internet sitesi, yayın hayatına başladı. Albayrak Medya bünyesinde yer alan sitenin açılış programında konuşan Genel Yayın Yönetmeni Taha Kılınç, İslam dünyasını izleyen Müslümanlara yardımcı olmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:41 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ömer Karaca - TahaKılınç
Ömer Karaca - TahaKılınç

Mecra internet sitesi, Albayrak Medya bünyesindeki gzt.com/mecra adresinde yayın hayatına başladı. İslam coğrafyasındaki portrelerden hareketli haberlere, kitap okuma önerilerinden sıcak gelişmelere kadar zengin ve renkli bir içeriğin servis edileceği Mecra’nın tanıtımı dün Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleşti. Programa, Albayrak Holding İcra Kurulu üyesi Mesut Albayrak, Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca, Mecra Genel Yayın Yönetmeni Taha Kılınç, Reklam Piri Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Yeni Şafak yazarı Zekeriya Kurşun ve Prof. Dr. Ömer Faruk Harman katıldı.Açılış konuşmasını yapan Mecra’nın Genel Yayın Yönetmeni Taha Kılınç, “Mecra bir nehrin akış yatağı demektir. İslam dünyasını izleyen, fikir sahibi olmak isteyen Müslümanlara bu coğrafyayı kavramalarına nasıl yardımcı oluruz amacıyla yola çıktık. Ziyaretçilerimize haber sitesinden ziyade internet dergisi sunacağız” dedi.

MAVERA GELENEĞİ DEVAM EDECEK

Mecra’nın üç amacı olduğunu kaydeden Kılınç sözlerine şöyle devam etti; “Birinci amacımız İslami coğrafyalarda yaşayan insanların hayatlarını ve sosyal yaşamlarını aktarmak. İkinci amacımız Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerle iletişime geçip onlardan yaşadıkları bölgelerdeki günlük hayatlarını aktarmalarını isteyeceğiz. Üçüncü amacımız ise Zarifoğlu’nun Mavera dergisinde yapmaya çalıştığı Akif Emre’nin devam ettirdiği yazma ve okuma çalışmaları yapmak isteyenlere yeni bir kanal açmak.”

SEKİZ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Mecra’nın sekiz bölümden oluştuğunu belirten Kılınç, “1’inci bölümde sıcak gündem. Güncel haberlerin arka planını yayınlanacak. 2’inci bölümde İslam coğrafyasındaki sanat, bilim, ilim ve önemli kişilerin portreleri bulunacak. 3’üncü kısımda ise dini hareketler yer alacak. Sosyal medyada bir çok yalan yanlış paylaşım dolaşıyor; 4’üncü bölümde doğru mu yanlış mı değerlendirilecek. İslam coğrafyalarından kült olmuş fotoğraf kareleri ise 5’inci kısımda bulunacak. 6’ıncı aşamada İslam Dünyası ile ilgili renkli malûmatlar yer alacak. Haftanın özeti 7’inci kısımda konumlandırılacak. 8’inci kısım ise en önemlisi Müslümanların kanayan yarası Kudüs ile ilgili bir çok bölüm yer alacak” şeklinde konuştu.


Kudüs’ü biz kurtaracağız

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Zekeriya Kurşun da yaptığı konuşmada, Ortadoğu coğrafyasındaki karışıklıklara değindi. Kurşun, “Eğer 1517’den 1917’ye kadar oranın aktörü olan Osmanlı devletini doğru anlamalıyız. Eğer orada devam eden düzenin farkına varırsak hayata tekrardan egemen kılarız. Formül gayet basit, Yahudiler Hristiyanları reddediyor. Hristiyanlar Yahudilerin kendi peygamberini öldürdüklerini düşünüyor. Oysa İslamiyet bu iki yapıyı kabul etmeyi emrediyor. Bu yeni statükoyu nasıl kuracağız. Bu bilgi ve bilimle olacaktır. Kudüs’ü biz kurtaracağız. Bu bakımdan Mecra’nın güzel bir adım olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

  • Dijital ansiklopediyi çok sevdik
  • Programda söz alan Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca, sürekli büyüyen Albayrak Medya’nın bünyesinde yer alan Mecra’da Endülüs’ten Bağdat’a kadar geniş İslam coğrafyasından her türlü bilginin sunulacağını söyledi. Karaca, “Biz dijital ansiklopediyi çok sevdik. Mecra ile birlikte yeni bir dijital ansiklopedi dönemi başlıyor. Sürekli Filistin için çalışmalar yapıyoruz ve bu devam edecek. Kudüs’ün ilk çağlardan bugüne kadar olan tarihinin yer aldığı dijital ansiklopedimiz bulunuyor” dedi.
#Mecra
#Kudüs
#Yeni Şafak
#Piri Medya
6 yıl önce