|

İsmailağa, Elazığ ve Malatya’da depremzedeler için seferber oldu

Türkiye, Elazığ'da meydana gelen ve birçok şehirde hissedilen depremle sarsılırken, İsmailağa Cemaatinin hocalardan oluşan ekipleri depremin yaşandığı bölgeye intikal ederek bölge halkının yanında yer aldı. Hocalar, arama ve kurtarma faaliyetlerini yürüten ekipler ve resmi görevlilerle de görüşerek kendilerine başarı ve sağlık temennilerini ilettiler.

20:31 - 26/01/2020 Pazar
Güncelleme: 21:10 - 26/01/2020 Pazar
Diğer
İsmailağa, Elazığ ve Malatya’da depremzedelerle beraber.
İsmailağa, Elazığ ve Malatya’da depremzedelerle beraber.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bütün Türkiye adeta seferber oldu. Depremin ardından İsmailağa Cemaati de bölge halkının yanında yer aldı. İsmailağa Cemaatinin hocalardan oluşan ekipleri bugün depremin yaşandığı bölgeye intikal etti.


Halkın yanında yer aldılar

Tüm gün, depremden etkilenen bölge halkının sorunlarıyla ilgilenen hocalar, mânevî destekle bölge halkının yanında yer aldı. Arama ve kurtarma faaliyetlerini yürüten ekipler ve resmi görevlilerle de görüşerek kendilerine başarı ve sağlık temennilerini ilettiler. Hocalar ayrıca taziye evleri ve özel oluşturulan taziye alanlarında da taziyelerde bulundular.


Çalışmalar devam ettiği müddetçe depremzedelerle birlikte olacaklar

İsmailağa Cemaati çalışmalar devam ettiği müddetçe afet bölgesinde vatandaşlarla birlikte bulunacaklarını açıkladılar. Bugün Elazığ Mustafa Paşa ilçesi ve Sürsürü ilçesi ile Kubbeli Cami taziyelerinde bulundular. Ayrıca Malatya’nın Doğanyol ilçesinde faaliyette bulundular.

#elazığ
#deprem
4 yıl önce