|

İsrail'in asıl hedefi Mescid-i Aksa'yı yıkmak

İSRAİLLİ hahamların, Mescid-i Aksa'nın altında Hz. Süleyman'ın heykeli olduğunu ve bunu bulmak bahanesiyle mescidin altında tüneller açtırdığını belirten Şeyh Baher, "Asıl amaç mescidi yıkıp yerine Hz. Süleyman'ın heykelini dikmek" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2002 Salı
Güncelleme: 12:52 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Kudüs Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Muhammed Hüseyin Baher, bölgedeki İsrailli hahamların Hz. Süleyman'ın heykelini bulmak bahanesiyle Mescid-i Aksa'yı yıkmayı hedeflediklerini söyledi. Baher, bölgede yaşayan Yahudi din adamlarının halkı kışkırttığını belirtti. Hahamların, Mescid-i Aksa'nın altında Hz. Süleyman'ın heykeli olduğuna inandıklarını ve bu yönde İsrail devletini yönlendirdiklerini ifade eden Behar, gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi:

Batı Duvarı yıkılmak üzere

"Şu an mescidimizin Batı Duvarı, açılan tüneller yüzünden yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Açılan tünellerde mescidin altında Hz. Süleyman heykeli aranıyor. Bu heykel bulununca Mescidi-i Aksa yıkılacak ve yerine Hz. Süleyman'ın heykeli dikilecek. Kazı çalışmalarında Osmanlı'ya ve Roma dönemine ait kalıntılardan başka bir şıy çıkmadı."

Hahamların kışkırtması sonucu bölgede yaşayan Müslüman ve Hristiyanlar'a baskı uygulandığını da kaydeden Şeyh Baher, "Yahudi din adamları barıştan değil savaştan yana.

Yahudi din adamları Filistinliler'i insan olarak görmüyor. Mescid-i Aksa'nın yıkılmasını isteyen ve bu konuda halkı kışkırtan din adamlarıyla nasıl barış için biraraya gelinir?" diye konuştu.

Müslümanlar'a 'ilk kıble' yasağı

Müslümanlar'ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da 16 yıldır imamlık yapan Baher, "İntifadadan önce her Cuma mescitte 500-600 bin Müslüman namaz kılardı. Mescide namaz kılmak için gelen 40 yaşın altındaki Müslümanlar güvenlik gerekçesiyle askerler tarafından bölgeye sokulmuyor. 40 yaşın üstündeki Müslümanlar'ın ise mescide girebilmeleri için 4 barikatı geçmeleri gerekiyor. Ramazan boyunca yalnızca 50 bin civarında Müslüman mescidde namaz kılabildi" dedi.

Şeyh Baher, yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi için bazı girişimlerde bulunduklarını ancak hahamların saldırılara arka çıkmaları yüzünden barış girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirtti.

Bu zulüm nasıl durdurulabilir?
İsrailli askerlerin yaptıkları katliamlar karşısında Filistinli gençlerin intihar saldırıları üzerine de yorum yapan Şeyh Baher, "Filistin halkı İsrail zulmünu başka nasıl durdurabilir? İntihar saldırılarına İsrailliler sebep oluyor. Zulümler karşısında Filistin halkı kendini başka nasıl savunsun?" dedi. Bölgede yaşayan Filistinli Müslümanlar gibi Filistinli Hıristiyanlar'ın de baskı altında olduğunu söyleyen Baher, "Bölgede yaşayan Hristiyanlar için kutsal sayılan yılbaşı kutlamalarına karşı şimdiden bölgede büyük önlemler alındı. İsrailli askerler yılbaşı kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce