|

İstanbul Cuma namazı saati

İstanbul Cuma saati, Cuma namazını kaçırmak istemeyen ve tam vaktinde camide bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, İstanbul’da 23 Şubat Cuma saati kaçta? İşte İstanbul Cuma saati ve namaz vakti detayları.

Yeni Şafak
07:53 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 07:59 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Cuma namazı vakti.
İstanbul Cuma namazı vakti.

Namaz vakti İstanbullular tarafından günün en çok araştırılan konularından birisi. Cuma namazını kaçırmak istemeyen vatandaşlar İstanbul’da 23 Şubat Cuma saatini merakla araştırıyor. Tam vaktinde camilerde yer almak isteyen vatandaşlar, “İstanbul Cuma vakti” ve “İstanbul Cuma saati” aramaları ile namaz vaktini öğrenmek istiyor. İşte İstanbul Cuma saati ve namaz vakti detayları.

İstanbul Cuma namazı saati

İslam dininin önemli ibadetleri arasında yer alan Cuma namazının saatini öğrenmek isteyen vatandaşlar namazın saatini internette sorguluyor. Namaz saatini vaktinde camilerde yer almak isteyen vatandaşlar Cuma namazını eda edecek.

İstanbul’da 23 Şubat Cuma ezanı, saat 13.24’te okunacak olan öğle ezanı sonrasında kılınacak. Milyonlarca Müslüman, camilerde İslam dininin önemli ibadetleri arasında yer alan Cuma namazı ibadetini yerine getirecek.

Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı, Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.


Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Son olarak 4 rekat zuhr-i ahir namazı ve 2 rekat vaktin sünneti de kılınır. Zuhr-i ahir namazı, öğle namazının farzı gibi kılınır sadece "Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diye niyet edilir.



#cuma namazı
#istanbul
6 yıl önce