|

İstanbul'da yıllar sonra bir ilk gerçekleşecek

Meteorolojinin İstanbul için hava durumu tahminlerine göre, kentte hava sıcaklıkları hızla düşecek. İstanbul'da çarşamba günü (yarın) kar yağışı bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, uzun yıllardan sonra ilk defa İstanbul'a aralık ayının ilk haftasında kar yağacağını söyledi. İşte İstanbul için 5 günlük hava durumu detayları...

Yeni Şafak
08:01 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 15:22 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'da önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor.
İstanbul'da önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün
hava durumu
tahminlere göre hava sıcaklıkları daha da düşecek.

  • İstanbul
    bugün, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği beklenirken, kentte çarşamba günü (yarın)
    kar yağışı
    öngörülüyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Buna göre bu hafta içinde yurdun büyük bölümünde kar etkisini gösterecek.

Açıklamada, İstanbul'da genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışın salı gecesi ve çarşamba günü kentin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak görüleceği bildirildi.

  • AKOM'dan yapılan açıklamada da, "İstanbul parçalı ve çok bulutlu. Çiselti şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren tekrardan kuvvetlenmesi bekleniyor. Yağışların kuzey ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Uzun yıllar sonra bir ilk

Prof.Dr. Orhan Şen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Salı gecesi İstanbul'un yüksek kesimleri kar ile tanışır. Alçak bölgeler de karla karışık yağmur olur" ifadesini kullandı.

Kar sonrası ulaşım problemlerine de dikkat çeken Şen, "Yağan kar her zaman problem olmuştur. Bu nedenle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ulaşımda problem yaşanmaması için gece trafiğe çıkılmaması gerekir" uyarısında bulundu.

Şen, "Uzun yıllar aradan sonra ilk defa İstanbul'a aralık ayının ilk haftasında kar yağacak. Bu sene kar yağışının fazla olacağını öngörmüştük gerçekleşeceğe benziyor" dedi.


Marmara Bölgesi'nde hava durumu

Öte yandan Marmara Bölgesi'nin bugün parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ile bölgenin doğusu aralıklı, kentin yüksek kesimleri ve bölgenin doğusunun yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığının yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı öngörülüyor.

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusunun aralıklı yağmurlu, kentin yüksek kesimleri ve bölgenin doğusunun yer yer karla karışık yağmurlu geçmesi, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta, zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

9 ile kar uyarısı

Öte yandan Meteorolojiden bazı illere son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Bolu, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de kar yağışının etkili olacağı bildirildi.

#Meteoroloji
#İstanbul
#Hava durumu
6 yıl önce