İzmir Neron''ları Lozan''ı yaktı

.
00:005/06/2013, Çarşamba
G: 4/06/2013, Salı
Yeni Şafak
İzmir Neron''ları Lozan''ı yaktı
İzmir Neron''ları Lozan''ı yaktı

Gezi Parkı eylemlerine destek için İzmir''de gösteri yapan bir grup Kültürpark''ta polisle çatıştı, ardından Lozan kapısını ateşe verdi

İzmir''de, Taksim Gezi Parkı''ndaki olayları protesto eden grup, Kültürpark''ta polislere taş attı, Lozan kapısını ateşe verdi. Sosyal medya üzerinden organize olan öğrencilerin de aralarında bulunduğu gruplar, protesto amacıyla Gündoğdu Meydanı''nda toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri, İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri de meydana gelerek, gruplara destek verdi. Gündoğdu Meydanı''nda devam eden gösteriler sırasında bazı gruplar, Lozan Meydanı''na yürüdü. Burada toplanan Grup, Kültürpark''ta bulunan polislere uzun süre taş attı. Bir grup Kültürpark''ın Lozan kapısını ateşe verdi. MOBESE kameraları ve trafik levhalarına zarar veren göstericilere, vatandaşlar tepki gösterdi.

AK Parti binasını kundaklama girişimi

İzmir''in Çiğli ilçesinde bir grup gösterici, AK Parti ilçe başkanlığı binasının pencere ve kapılarını kırarak binayı yakmak istedi. Anadolu Caddesi''ndeki AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı''na gelen azılı grup, iki katlı binanın pencere ve kapılarını tahrip ederek bina içine girip eşyalara zarar verdi. Grup binaya yanıcı madde attıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. AK Parti ilçe başkanlığı yönetimi, olay sonrası binada incelemede bulundu.