|

Japon ''first lady'' THY turnuvasında

THY''nin Japonya''daki golf turnuvasına katılan Başbakan Shinzo Abe''nin eşi Akie Abe, ''THY, Japonlar için özel bir yere sahiptir'' dedi.

.
00:00 - 30/05/2014 Cuma
Güncelleme: 00:02 - 30/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Japon ''first lady'' THY turnuvasında
Japon ''first lady'' THY turnuvasında

Bu yıl ikincisi düzenlenen THY 2014 Golf Turnuvası''nın Tokyo ayağı yapıldı. THY''nin açıklamasına göre, Dünya Golf Turnuvası''nın Japonya''nın başkenti Tokyo''da gerçekleştirilen 15. ayağında, Japonya Başbakanı Shinzo Abe''nin eşi Akie Abe ile Japonya''nın müzik grubu ''Shonan No Kaze''nin solisti Red Rice da yarıştı. Türkiye''nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç''in de ödül töreninde davetlilerle bir araya geldiği turnuvada, A kategori birincisi Toshihide Maeda, B kategori birincisi Toshiharu Itami oldu. Turnuva öncesi konuşan Japonya Başbakanı''nın eşi Abe, Türkiye''nin kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Eşinin seçim bölgesi Shimonoseki''nin İstanbul ile ''kardeş şehir'' olduğunu hatırlattı.

KÖPRÜLERİ KURUYOR

Dünyanın değişik noktalarında oynanan bu büyük organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Abe, iki ülke arasında THY''nin köprü görevi üstlendiğini söyledi. Abe, ''THY''ye minnet duygularımı da iletmek isterim. THY, Japonlar için özel bir yere sahip. Bu sebeple THY''den gelen turnuva davetini hemen kabul ettim'' dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 35 ülkedeki 50 destinasyonda 4 bin kişinin katılması beklenen THY 2014 Golf Turnuvası''nın Tokyo ayağında, Japonya Başbakanı Shinzo Abe''nin eşi Akie Abe de yarıştı.

10 yıl önce