|

Japon uyarısı korkuttu

Boğaz Köprüsü'nün olası bir depremde çökebileceği uyarısında bulunan Japon heyeti korkuttu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, kış sonunda köprüyü bakıma almaya karar verdi. Köprünün güçlendirilmesi için Japonya 100 milyon dolar kredi sağlayacak.

Yeni Şafak
01:00 - 14/01/2002 Pazartesi
Güncelleme: 17:47 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

TBMM Başkanı Ömer İzgi'yi ziyareti sırasında Boğaz Köprüsü'nün olası bir depremde yıkılabileceği uyarısında bulunan Japon Senato Heyeti Başkan Yardımcısı Shoji Motooka'nın uyarısı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, baharda Boğaz Köprüsü'nü ve ona bağlanan viyadükleri bakıma almaya karar verdi. Boğaz Köprüsü'nün güçlendirilmesi için Japonya 100 milyon dolar kredi sağlayacak.

17 Ağustos Marmara depreminde küçük çaplı zarar gören Boğaz Köprüsü'nün olası bir depremde çökebileceği uyarısında bulunan Japon Parlamento Heyeti, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Başbakan Bülent Ecevit'e Boğaz Köprüsü'nün durumu ile ilgili bir rapor sunan Japon Parlamento Heyeti, köprünün risk altında olduğunu belirterek, ayaklarının acil olarak güçlendirilmesi uyarısında bulundu. 1973 yılında hizmete giren Boğaz Köprüsü'nün ayaklarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Japon Parlamento Heyeti'nin bu uyarısı üzerine Başbakan Bülent Ecevit, Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan'dan bu konuya eğilmesini istedi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da köprünün ayaklarının ve bağlantı yollarının güçlendirilmesi için kredi arayışına başladı. Tam bu noktada da Japonlar Türkiye'ye yüzde 1,1 gibi düşük bir faizle 100 milyon dolar kredi sağlayabileceklerini bildirdi. Japonya'nın bu yaklaşımı üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, köprünün ayaklarının güçlendirilmesi için bahar aylarından itibaren harakete geçmeye karar verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce