Üsküdar'da kurban pazarından kaçan azgın boğa, bahçesine girdiği apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Kızgın boğa, polis memuru tarafından etkisiz hale getirildi.
Üsküdar'da hayvan pazarından kaçarak bir aparmanın bahçesine giren ve paniğe neden olan kızgın boğa, polis memuru tarafından etkisiz hale getirildi. Veteriner ve polis memurunu uzun süre uğraştıran kızgın boğadan korkan bir vatandaş ağaca tırmandı.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bilindik hayvan kaçma manzaraları İstanbul'da yaşanmaya devam ediyor. Üsküdar'daki bir hayvan pazarından kaçan kızgın boğa bahçesine girdiği apartmanın sakinlerine zor anlar yaşattı. Kurbanlık pazarından kaçan boğa Acıbadem Caddesi üzerinde başıboş bir şekilde gezerken peşinden koşan polis memurunun sayesinde bir apartmanın bahçesine sokularak beklemeye başlandı. Ancak kızgın boğa agresif tavırlarıyla apartman sakinlerinin evlerine giriş çıkışlarına da engel oldu.
Kimi aparman sakinleri evlerine girmek için boğanın etkisiz hale getirilmesini beklerken, içerde bulunan ev sahipleri ise boğanın park halindeki araçlarına zarar vermemesi için dua etti. Bu sırada apartman sakinlerinden biri ise korkudan ağaca tırmandı. Sonunda olay yerine gelen Kadıköy Belediyesi Veteriner Hekimliğine bağlı ekipler boğayı yakalama operasyonuna başladı. İlk olarak azgın boğaya tabancayla iki adet uyuşturucu iğne fırlatan ekipler, boğanın etkilenmediğini görünce halat atma yöntemini denedi. Boğanın kendilerine saldırmasından korkan ekipler, aracın içinden halat atarak boğayı yakalamak istedi. Ancak bu çabaları da sonuç vermedi. Boğanın kızdığını gören apartman sakinlerinden bazıları dışarı çıkarak, zarar görmemesi için park halindeki araçlarını otoparktan hızla çıkardı. Bu sırada olay yerinde bulunan polis memuru, veteriner ekibinin kullandığı "gerdirme" denilen aleti aldı. Boğaya büyük bir soğukkanlılıkla yaklaşan polis memuru, aleti boğanın boynuzlarına geçirdi. Boğayla bir müddet mücadele eden kahraman polis memuru veteriner ekibinin de yardımıyla boğayı etkisiz hale getirmeyi başardı. Uzun çabalar sonunda etkisiz hale getirilen boğa bir ağaca bağlandı. Asfaltta koşmaktan ayakları yara olan boğaya ekmek ve su verilirken, uzun süre aranmasına rağmen boğanın sahibi bulunamadı. Sahibine ulaşılamayınca kızgın boğa Bakkalköy'deki hayvan barınağına götürüldü.
Öte yandan Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde ipini kopararak kaçan kurbanlık kuzuyu uzun bir kovalamacının ardından jandarmalar yakaladı.
Küçükkuyu'da sahibinin kümese kapattığı kurbanlık kuzu, ipini koparıp briketleri boynuzuyla kırarak kaçtı. Belde dışında başı boş halde gezen kurbanlığı fark eden jandarma ekipleri, uzun bir koşturmanın ardından hayvanı yakalamayı başardı. Kuzuyu karakola getirerek sahibini aramaya başlayan ekipler, belediye hoparlöründen anons yaptırdı. Yapılan anonsla karakola gelen Yunus Başak, kuzusunu teslim aldı.
Sabah kaybettiği kurbanlığına öğle saatlerinde kavuşan Yunus Başak, jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "Dün sabah 250 YTL'ye aldığım kurbanlık kuzuyu kümese tavukların yanına koymuştum. Kuzu sabah saatlerinde tavukların girip çıktığı ufak deliği boynuzlarıyla büyüterek kaçmış. Bizim de sonradan haberimiz oldu. Kurbanlığı etrafta ararken anonsu duyduk ve karakola gelerek kuzumuzu teslim aldık" dedi.






