|

Kandil dümdüz

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonlarına dün yenileri eklendi. Diyarbakır ve Malatya’dan kalkan Pars Filo’ya ait jetler Kandil’de örgüte ait 8 kampa bomba yağdırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:10 - 4/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Teröristlerin Hakkari ile Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde kullandığı barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri hava harekatıyla imha edildi.



ELEBAŞLARINA BOMBA


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari ile Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerindeki bölücü terör örgütünce kullanılan bölgelere hava harekatı düzenlendi.


Harekatla teröristlere ait barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri imha edildi. Şırnak'ta ise arazi araması yapan güvenlik güçleri teröristlere ait sığınakta 300 Doçka mermisi ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirdi.



2 bin 300 terörist öldürüldü


Son üç ayda polis ve asker tarafından sürdürülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre yurt içi ve Kuzey Irak'a yönelik yapılan hava ve kara operasyonlarında büyük başarı elde edildiği kaydedildi. 22 Temmuz tarihinden itibaren sürdürülen kararlı hava ve kara operasyonları ile şehirlerde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik düzenlenen operasyonların toplamında yaklaşık 2 bin 300 teröristin etkisiz hale getirildi.



#Metina
#Zap
#Avaşin-Basyan
#Hakurk
#Gara
8 yıl önce