|

Kılıçdaroğlu partidekileri susturdu: Adaylığını tartışmaya kapattı!

CHP ve İYİ Parti arasında bir yarışa dönüşen 6’lı masada, ortak adaylık tartışmaları bitmiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ‘kazanacak aday’ ve ‘endişe duyuyorum’ çıkışı CHP içinde de destek görüyor.

Uğur Duyan
00:00 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 22:20 - 30/09/2022 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

CHP ve İYİ Parti arasında bir yarışa dönüşen 6’lı masada, ortak adaylık tartışmaları bitmiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ‘kazanacak aday’ ve ‘endişe duyuyorum’ çıkışı CHP içinde de destek görüyor. Ancak CHP’liler, Genel Başkan’ın adaylık konusunda kulaklarını tıkadığını ve partililerin adaylık konusunda endişelerini bir süredir dinlemediğini belirtiyor.

SESLERİNİ ÇIKARAMIYORLAR

6’lı masanın ilk tur görüşmeleri başladığında, yakın kurmayları dahil pek çok ismin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin olumlu, olumsuz değerlendirmelerini yüz yüze görüşmelerde dahi rahatlıkla aktarabiliyordu. Ancak durum şimdi böyle değil. CHP’li bir isim, “CHP’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemeyenlerin sesleri artık eskisi kadar gür çıkmıyor” dedi.

ÇATLAK SESLERİ KISMAK NİYETİNDE

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının tartışılmasından rahatsız olan ve bu tartışmaları gündeme getirenlerin sesini kısmak istediği konuşuluyor. CHP’ye yakın kaynaklar, “Birkaç ay öncesine kadar yakın çevresindeki isimler bile Genel Başkan’a adaylığının neden olmayacağını anlatabiliyordu. Kendisi ilk başlarda bu görüşlere kulak verdi. Ancak 6’lı masanın son görüşmesinden bu yana adaylığının parti içinde de tartışılmasını istemeyen bir tutum takındı” değerlendirmesinde bulundu.

#CHP
#İYİ Parti
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Meral Akşener’
2 yıl önce