|

Kılıçdaroğlu'ndan 'adli yıl' çağrılarına yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Beştepe'deki Adli Yıl Açılışı'na katılmayacak. Kılıçdaroğlu gibi Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu da aynı kararı almış ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakan, Adalet Bakanı ile Yargıtay, "Toplantıya katılmaları" yönünde çağrı yapmıştı.

Yeni Şafak
14:10 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 1/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Beştepe'deki adli yıl açılışına katılmayacak.



Bu sene adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasının kararlaştırılmasının ardından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılmayacağını açıklamıştı.



Cumhurbaşkanlığı ve Yargıtay'dan çağrı


Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na adli yıl açılışına katılma çağrısı yapmıştı. Yargıtay'dan yapılan açıklamada da, "Adli yıl açılışının Beştepe'de yapılması yargı bağımsızlığını engellemez" denilmişti. Açıklamada ayrıca, toplantının "Kapasitesi sınırlı ve güvenlik açısından sıkıntılı olabileceği anlaşılan bir otelin toplantı salonu yerine sahibi devlet ve millet olan bir kongre salonunda" olmasının yargı bağımsızlığını etkilemeyeceği belirtilmişti.



Başbakan Yıldırım: Beştepe milletin yeridir


Başbakan Binali Yıldırım da bugün yaptığı açıklamada, adli yılı açılışına katılmayan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na yeniden çağrı yaptı. 7 Ağustos'tan sonra yakalanan birlik ruhuna dikkati çeken ve iki ismin de Külliye'ye katıldığını hatırlatan Başbakan, "Kardeşlik, birlik ve beraberliğe özen göstereceğiz" dedi. Cumhurbaşkanının tarafsız olduğunun altını çizen Yıldırım, "Cumhurbaşkanı yüksek mahkeme üyelerinin atamalarını yapıyor" dedi. Başbakan şunları söyledi:



  1. "Hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilebilir.
  2. Cumhurbaşkanının bu tip toplantılara katılması, yargı bağımsızlığına ve hukuk devletine vurgu yapmasının çok doğal bir şey olduğunu herkesin görmesi ve kabul etmesi lazım."









#Kemal Kılıçdaroğlu
#Beştepe
#Adli Yıl Açılış Töreni
8 yıl önce