|

Kılıçdaroğlu’nun maaşına haciz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, tazminata mahkum olduğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan tarafından 8 bin 772 TL haciz işlemi başlatıldı. Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarında bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:23 - 28/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Bu nedenle dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve aralarında Beyhan'ın da bulunduğu bazı belediye çalışanları, kişilik haklarına hakaret nedeniyle tazminat davaları açtı. Beyhan, açtığı tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Kararın Yargıtay'da da onanmasının ardından Hüseyin Beyhan'ın avukatları tarafından Kayseri 2'nci İcra Müdürlüğü'ne başvuruldu ve İcra Müdürlüğü'nce Kılıçdaroğlu'na ödeme tebligatı yapıldı. 2. İcra Müdürlüğü'nün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü de icra işlemeninin yerine getirilmesi ve borcun ödenene kadar Kılıçdaroğlu'nun maaşından kesilmesi için TBMM Başkanlığı'na müzekkere yazdı.



Suriyeli mazlumu hedef aldı


Seçim çalışmaları kapsamında Niğde'de konuşan Kılıçdaroğlu, mazlum Suriyelileri hedef almayı sürdürdü. Hükümete, Suriyeli mülteciler üzerinden muhalefet yapan CHP lideri, iktidara gelirse emeklilere vaat ettiği yılda iki ikramiyenin kaynağını da bu insanlara yapılacak yardımları keserek sağlayacağının işaretini verdi.



#Kılıçdaroğlu
#chp
#seçimler
9 yıl önce