|

Kirletmenin bahanesi mi? Haliç'i temizleyen Veysel Eroğlu'ndan İmamoğlu'na zor soru

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde, “4 yıllık süre içinde Haliç’ten 280 bin ton çamur çıkarılarak, temizlenecek” açıklaması yaparken, İBB sözcüsü Murat Ongun ise Haliç’in 7 yıldır temizlenmediği imasında bulundu.

Fazlı Şahan
01:00 - 29/05/2020 Cuma
Güncelleme: 00:34 - 29/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Haliç
Haliç

İkiliye cevabı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te belediye başkanı olmasının ardından yürütülen projelerin başındaki isim olan eski Orman Bakanı Veysel Eroğlu verdi. O dönemde İSKİ Genel Müdürlüğü yapan Eroğlu, Haliç’in nasıl temizlendiğini anlatı.

EN BÜYÜK ÇEVRE KORUMA PROJESİ
  • 1994’te Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk işinin su sorununu çözmek olduğunu söyleyen Eroğlu, ardından 1997’yi Haliç yılı ilan ederek dünyanın en büyük çevre koruma projesini tatbik ettiklerini belirtti. Eroğlu şöyle konuştu: “Ülkemizde taraflı tarafsız her kesimin takdirle karşıladığı bu muazzam projeye, birilerinin çıkıp ‘Haliç’i mahvetmişler’ demesi akla, mantığa ve izana sığmaz. İstanbul’da su ve atık suyun işletilmesi ve yönetilmesi büyük bir tecrübe ile hizmet aşkı gerektiriyor. Acaba malum zihniyet çevreyi ve Haliç’i kirletmeye başladı da kamuoyuna şimdiden bunun bahanesini mi hazırlamaya çalışıyor?”
#Veysel Eroğlu
#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#İstanbul
#Haliç
4 yıl önce