|

Koç'a bir dava daha

Mühendisler, Koç Üniversitesi için yeni bir dava açarken,Maltepe ve Yeditepe üniversiteleri için de dava açmaya hazırlanıyorlar.

.
00:00 - 13/03/1999 Cumartesi
Güncelleme: 18:29 - 11/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Koç'a bir dava daha
Koç'a bir dava daha

Ankara- Orman Mühendisleri Odası, Koç Üniversitesi'ne bedelli olarak tahsis edilen 249 bin 841 metrekarelik orman alanı için yeni bir dava açarken, Yeditepe ve İstanbul Maltepe üversiteleri için tahsis edilen orman alanları için dava açmaya hazırlanıyor.

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Salih Sönmezışık, Orman Bakanlığı'nın Koç Vakfı'na üniversite kurulması için İstanbul-Mavramoloz Ormanı'nda geçtiğimiz aralık ayında 249 bin 841 metrekarelik ormanlık saha konusunda bedelli kesin izin verildiğini ifade etti Sönmezışık, şunları kaydetti:

'Bakanlık karara uymadı'

"Koç Üniversitesi'nin kurulması amacıyla 193 hektarlık orman alanının tahsisinin iptali için açılan davayı Danıştay nezdinde kazanmamıza rağmen, Orman Bakanlığı mahkeme kararlarına uymamakta ısrar ederek, Koç Vakfı'na inşaatların bitmesi için zaman kazandırmaktadır. Bu arada, kamuoyunun tepkisini azaltmak için Bakanlık, Koç'a 249 bin 841 metrekarelik bir orman alanını metrekaresi 1 milyon 200 bin liradan tahsis etmiştir. En az 50 trilyon lira değerindeki bu yer için Koç, devlete toplam 308 milyar gibi komik bir para yatırmıştır."

'Dava açacağız'

Sönmezışık yaptığı açıklamada, İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi kurulmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı lehine Reşadiye köyünde 1 milyon 495 metrekarelik orman alanının geçtiğimiz yılın mayıs ayında 18 ay süreyle ön izin verilmek suretiyle Bedrettin Dalan'a ve yine İstanbul Maltepe Üniversitesi kurulmak üzere Büyük Bakkal Köyü'nde 311 bin metrekarelik bir sahanın da 1997 yılında ön izin verilmek suretiyle Marmara Eğitim Vakfı Başkanı Hüseyin Şimşek'e bedelsiz olarak tahsis edildiğini söyledi. Sönmezışık, şöyle konuştu: "İstanbul'da Yeditepe ve Maltepe üniversitelerinin kurulması için ön izin verilmesini henüz yeni öğrendik ve bakanlığa bir yazı yazarak, bilgi istedik. Alınan bilgiler bizi teyit ediyor. Üniversitelerin kurulması için kesin izin alındıktan sonra inşaata başlanacak. Bunun önlenmesi için dava açacağız."


25 yıl önce