|

Koltuk sevdası değil de nedir?

CHP’de önceki gün yapılan Parti Meclisi toplantısının ardından taşlar yerinden oynadı. Kılıçdaroğlu, İnce’nin genel başkan olmasını düşündüğünü ancak yapılanların kendisine güven vermediğini söyledi. İnce ise, “Benim olmadığım yerde zor durumdan kurtulmak için yalana başvurmak koltuk sevdası değil de nedir?” dedi.

Nur Banu Aras
Nur Banu Aras
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 02:24 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP’de 66 gün sonra yapılan Parti Meclis’i toplantısında yeni kavganın fitili ateşlendi.
CHP’de 66 gün sonra yapılan Parti Meclis’i toplantısında yeni kavganın fitili ateşlendi.

CHP'de 24 Haziran'ın ardından başlayan kavgada Kılıçdaroğlu'nun "kurultay yok" açıklaması ile sular durulmuş, muhalifler B planı için çalışmaya başlamıştı. Ancak, önceki gün seçimlerden 66 gün sonra yapılan Parti Meclis'i toplantısında yeni kavganın fitili ateşlendi. Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden sonra Muharrem İnce ile bir araya geldiği yemekte İnce'nin kendisine "Genel başkanlığı bırak onursal başkan ol" teklifini getirdiğini hatırlatarak "Ben de bunu yapmayacağımı söyledim ve kendisinin genel başkan olması durumunda partinin bir hafta içinde dağılacağını da söyledim" demesi partide taşları yerinden oynattı.

KOLTUK MESAJI

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilk tepki Muharrem İnce'den geldi. Kılıçdaroğlu'nun PM'de anlattıklarının doğru olmadığını belirten İnce, "Seçimden sonra beni davet etmiş ama ben gitmemişim! Benim olmadığım yerde zor durumdan kurtulmak için yalana başvurmak koltuk sevdası değil de nedir? Ben partiliyim davet gelseydi iki elim kanda olsa giderdim" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun "İnce'yi genel başkan yapacaktım" sözlerine tabandan tepki geldi. Parti tabanı, genel başkanın partinin yeni genel başkanını belirleme yetkisinin olmadığını, yeni genel başkanı kurultayın belirleyeceğini kaydetti.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Muharrem İnce
6 yıl önce
default-profile-img