|

Kongrede DÜNYA konuşacak

AK Parti Büyük Kongresi yurtdışından gelecek önemli isimlere ev sahipliği yapacak. Kongreye Rachel Corrie, Atsushi Miyazaki, Arap Baharı'nın fitilini ateşleyen Buazizi'nin aileleri de davetli

Fazlı Şahan
00:00 - 29/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 29/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kongrede DÜNYA konuşacak
Kongrede DÜNYA konuşacak

Başbakan Erdoğan, Arena Spor Salonu'ndaki Büyük Kongre öncesi bugün yurtdışından gelecek konuklara resepsiyon verecek. AK Parti Genel Merkezi'ndeki resepsiyonda diplomasi trafiği gerçekleşecek. Ayrı ayrı görüşmeler yapacak Erdoğan, resepsiyonda konuklarına hitap edecek.

LİDERLER GEÇİDİ

30 bin kişinin katılacağı kongreye yurtdışından da 40'a yakın liderin katılacağı bildirildi. Kongrenin önemli yabancı konukları arasında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani, Filistin lideri Mahmud Abbas gibi önemli isimler yer alıyor. Yabancı konuklar tek tek selamlama konuşması yapacak. Çeşitli ülkelerde parlamentoda yer alan Türk kökenli vekillerin de katılması bekleniyor.

SÜRPRİZ İSİMLER

Kongreye süpriz isimlerin de katılması bekleniyor. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendisini yakarak Arap Baharı'nın başlamasına neden olan seyyar satıcı genç Muhammed Buazizi, Filistinlilere destek verirken İsrail buldozerlerinin ezdiği Rachel Corrie ve Van'da hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki'nin ailesi de özel davetliler arasında yer aldı.


12 yıl önce