Suriye'nin Lazkiye limanından yola çıkan Ulusoy-6 gemisi Mısır'ın Ariş limanına ulaştı. Suriye'de kalan yolcular da uçaklarla Ariş'e geçecek. Türkiye'den 5 milletvekili de Mısır'a giderek konvoya katılacak.Konvoy bu gece Gazze'ye giriyor.
Filistin'e Özgürlük Konvoyu araçlarını taşıyan Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisi Mısır'ın Ariş limanına vardı. Lazkiye limanında kalan yolcular ise kiralanan uçak ile Ariş'e gidecek. Yolcu sayısı fazla olduğu için kiralanan uçak 3 sefer yaparak yolcuları Ariş'e ulaştıracak.
Bütün yolcuların Ariş'e ulaşmasının ardından gemi ile gelen araçlara binilerek 1 saat uzaklıktaki Refah kentine geçilecek. Konvoy'un buakşam üzeri Gazze'ye girmesi bekleniyor. Konvoy Gazze'de yalnızca 24 saat kalabilecek. Bu süre zarfında konvoydaki araçlar, ilaçlar, tıbbi malzemeler ve Gazze halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için getirilen yardım malzemeleri yetkililere teslim edilecek. Mısır'a ulaşan Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na katılmak üzere AK Partili 5 milletvekili de uçakla Mısır'a gitti. Mısır'a ulaşan Filistin'e Özgürlük Konvoyu İstanbul'dan itibaren deniz ve havayolu hariç şu ana kadar tam olarak 4 bin 600 km yol kat etti.
AK Parti milletvekilleri Hüsün Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Seracettin Karayağız, Hasan Murat Mercan konvoyla beraber Gazze'ye girecek.






