|

Kullanıldık

CHP-İYİ Parti-HDP ortaklığının gün yüzüne çıkmasıyla başlayan istifa furyası devam ediyor. İYİ Parti’nin kurucularından Cezmi Polat, “Yanıltıldığımı gördüm” diyerek istifa etti. Mersin’de de il başkanı İbrahim Özel’in de aralarında olduğu 300 kişi partiden ayrıldı. Özel, “Bizleri kullandılar” diye konuştu.

Nur Banu Aras
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cezmi Polat
Cezmi Polat

31 Mart seçimlerinde CHP-İYİ Parti-HDP ortaklığının gün yüzüne çıkmasıyla başlayan istifa furyası, CHP’nin İzmir adayı olarak Tunç Soyer’i göstermesinin ardından zirve yaptı. Adaylar açıklanınca CHP ve İYİ Parti’nin HDP’yle gizli ittifakı su yüzüne çıktı. Gizli ittifakın ortaya çıkmasının ardından İYİ Parti’de istifalar art arda geldi.

YANILTILDIĞIMI GÖRÜYORUM

İYİ Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer alan ve 21. Dönem MHP Erzurum milletvekili olan Cezmi Polat, zehir zemberek sözlerle İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Polat yaptığı yazılı açıklamada, “MHP’den ayrılarak, Sayın Meral Akşener’in başını çektiği harekete omuz vermeyi ve o gruba dahil olmayı uygun bulmuştum. Şimdi gelinen noktaya baktığımda, yanıldığımı ve yanıltıldığımı görüyor olmanın üzüntüsünü duyuyor, hatta öfkesini yaşıyorum” dedi.

İZMİR ADAYINA BAKSINLAR

  • Polat, “Yapıcı, yol gösterici bir anlayışla İYİ Parti’ye desteğini veren, ülküsü ve sevdası ezan, vatan, bayrak olan milyonlarca insanın duygularına tercüman olacak bir anlayıştan çok, bu sevdaya yabancı kitlelerin değirmenine su taşıyan bir yaklaşım, kimse kusura bakmasın ama bizim yapımıza ters düşer. Bu konuda ne demek istediğimizi merak edenlere, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayına bakmalarını öneririm. Mamak Mahkemeleri’nde 12 Eylül döneminde ülkücülere kan kusturan, Türk milliyetçilerini haksız, hukuksuz şekilde ipe götüren bir babanın oğluyla bizim işimiz olmaz, olamaz. Kısaca söylemek gerekirse; adı İYİ olan, ama iyilikten pek de nasip almamış muhterem ve muhteremlerle bundan böyle aynı kulvarda yürümemiz mümkün olmayacağından, yolumuzu ayırmayı daha uygun buldum “ diye konuştu.

MERSİN’DE 300 İSTİFA

Mersin’de de aralarında kurucu il ve ilçe başkanları ile milletvekili adaylarının yer aldığı 300 kişi İYİ Parti’den istifa etti. Kurucu il başkanı İbrahim Özel, “Bizleri kullandılar. İYİ Parti’ye oy ve destek istedik. Bilmeden yanılttığımız için tüm Mersinli hemşehrilerimizden özür dileriz” dedi.

#​CHP
#İYİ Parti
#HDP
#Cezmi Polat
#İbrahim Özel
5 yıl önce