|

Kumpas çöktü

FETÖ'nün TSK'daki ‘hipnozla işkence’ kumpası da çöktü. Yeniden yargılanıp beraat eden A.Zeki Üçok hakkındaki karar, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce onandı. Adaletin tecelli ettiğini söyleyen Üçok, “Bu kararla FETÖ'nün en önemli kumpası kesin olarak çökmüş oldu” dedi.

Osman Özgan
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 04:03 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ahmet Zeki Üçok
Ahmet Zeki Üçok

FETÖ'nün bir kumpası daha Yargıtay'da çöktü. 2009'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı olarak görev yaparken FETÖ'den soruşturduğu 3 astsubaya "hipnozla işkence" ettiği iddiasıyla 7.5 yıl hapse mahkum edilen emekli hakim albay Ahmet Zeki Üçok'a kurulan kumpas Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) döndü. Yeniden yargılama kararı sonrası Üçok, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce beraat etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de dosyayı karara bağlayarak Üçok hakkında verilen beraat kararını onadı.

YARGI FETÖ'DEN TEMİZLENDİ

Onama kararını Yeni Şafak'a değerlendiren Ahmet Zeki Üçok, şunları söyledi: “15 Temmuz sonrasında yargı içindeki FETÖ'cülerin temizlenmiş olması, Türk yargısını tekrar adaletin hizmetine sundu. Verilen kararlar, daha önceki gibi talimatla karar alan hakimlerin olmadığı, bağımsız hakimlerin bulunduğu mahkemeler ve Yargıtay'dan çıktı. Adalet tecelli etti, o dönem bana yapılan bu hukuksuzluk, bağımsız Türk yargısı tarafından ortadan kaldırıldı. Yargıtay kararıyla FETÖ'nün en önemli kumpası kesin olarak çöktü.”

YAPIYI ÇÖZMEMİZ RAHATSIZ ETTİ

FETÖ'nün dünya hukuk tarihinde hiç görülmemiş “hipnozla işkence” gibi bir kavram uydurduğunu belirten Üçok, şöyle konuştu: “TSK içindeki illegal yapılanmasını tespit etmemiz FETÖ'yü çok rahatsız etti. Biz orada FETÖ'yü tespit ettik, ancak örgütün hakim, savcı ve polisleriyle yaptığı hukuksuzluklar neticesinde tam olarak gereğini yerine getiremedik. Hatta daha sonra Adil Öksüz'ü bizzat bu işle görevlendirdikleri ortaya çıktı. O dönem bu soruşturmaları sürdürebilsek, eminim 15 Temmuz'a dahil olan FETÖ'cülerin tamamını olmasa bile birçoğunu ortaya çıkarırdık.”


#​FETÖ
#TSK
#Kumpas
#Ahmet Zeki Üçok
5 yıl önce