|

Lanet virüs: Alçaklar, Türkiye ve dünya koronavirüs ile mücadeleye kilitlenmişken PKK 5 işçiyi şehit etti

Tüm dünya koronavirüs ile mücadele için seferber olmuşken terör örgütü PKK alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden sivillerin bulunduğu aracın geçişi esnasında PKK tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Alçak saldırıda 5 vatandaş şehit oldu. Bölgede operasyon başlatıldı.

Şahin Şen
01:00 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 9/04/2020 Perşembe
Yeni Şafak
PKK’lı teröristlerin infilak ettirdiği  bombanın etkisiyle işçileri taşıyan araç ikiye bölündü.
PKK’lı teröristlerin infilak ettirdiği bombanın etkisiyle işçileri taşıyan araç ikiye bölündü.

Türkiye koronavirüse karşı amansız bir mücadele verirken terör örgütü PKK alçak yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Terör örgütü, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden orman işçilerini hedef aldı. Hain saldırıda 5 vatandaş şehit oldu. Alınan bilgiye göre Kulp ilçe merkezinde ikamet eden ve yaklaşık 15 gündür düzenli olarak ormana odun kesmeye giden Sedat Hazar (39), Burhan Tanrıkulu (38), Ahmet Erboğa (32), Alaattin Yıldız (50) ve Hacı Akdeniz (50) dün sabah yine güneş doğmadan yola çıktı.

ARAÇ İKİYE BÖLÜNDÜ

Muhsin Can adına tescilli 21 FC 232 plakalı pikap asfalt yoldan çıkıp stabilize yola girdikten kısa bir süre sonra Güleç Mahallesi’ne kırsalında saldırıya uğradı. Aracın geçişi sırasında yolun kenarına döşenen patlayıcı infilak etti. Çevrede iki mezradan da duyulan patlamanın etkisiyle işçilerin içinde bulunduğu araç ikiye bölündü. Aracın içindeki 5 işçi de olay yerinde şehit oldu.





ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞLER

Patlamanın yaşandığı yerde yaklaşık 10 metre çapında 2 metre derinliğinde bir çukur oluştu. 100 lira yevmiye ile çalışarak evine ekmek götürmeye çalışan işçilerin her gün aynı yolu kullandığı, bir gün önce geçişleri sırasında da şüpheli bir durumla karşılaşmadıkları, patlayıcının önceki gece döşenmiş olabileceği ifade edildi. Patlamada şehit olan isimlerin güvenlik güçleri ile iyi ilişkileri olan 2 ayrı aşirete mensup olduğu, daha önce aşiret üyelerinin terör örgütü tarafından ölümle tehdit edildiği öğrenildi. Alçak saldırının ardından Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı ve sabır dilendi.

TEK DERTLERİ EKMEK PARASI

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakını olan Murat Yeprem, kendisinin de örgüt tarafından 3 kez ölümle tehdit edildiğini belirterek alçak saldırıya tepki gösterdi. Yeni Şafak’a konuşan Yeprem, Geçtiğimiz yıl yine 12 Eylül’de orman işçilerine düzenlenen saldırıyı hatırlatarak şunları keydetti: “Tek davaları ekmek parası idi. 100 lira yevmiye ile alın ter döküp çocuklarına ekmek götürüyorlardı. 5 can, geride kalan 5 aile. Çocuklarını aç bırakmamak için gittiler, şimdi çocukları babasız kaldı. Yapanlar Allah’ından bulsun. Binlerce Ömer, Abit, Ahmet Mehmet gitse de biz yıkılmayız terör örgütüne boyun eğmeyiz. Kanımızın son damlasına kadar bayrağımızın yanındayız. Milletimizin başı sağ olsun. Terörü lanetliyoruz.”

21 çocuk yetim kaldı

  • PKK’lı teröristlerin Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki saldırısı 5 kişiyi hayattan koparırken, 21 çocuğu da yetim bıraktı. Saldırıda şehit olan 5 kişinin Sedat Hazar (39), Burhan Tanrıkulu (38), Ahmet Erboğa (32), Alaattin Yıldız (50) ve Hacı Akdeniz (50) olduğu belirlendi. Şehitlerden Hazar’ın 4, Tanrıkulu’nun 5, Erboğa’nın 5, Yıldız’ın 5, Akdeniz’in 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehitlerin cenazesi Kulp Devlet Hastanesi’ndeki işlemlerin ardından otopsi için ambulanslarla Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne getirildi.

İkinci kez hedef oldular

Diyarbakır’da geçen sene Kulp’ta odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu araca saldırı düzenleyerek 7 kişiyi şehit eden terör örgütü PKK, dün de 5 köylüyü katletti. Kulp’un Ağaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylül 2019’da odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu araca PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda ekmek parası kazanmak için gündelikçi olarak odun toplamaya giden İhsan Çelikbilek (43), Mehmet Bozyel (17), Abit Yıldız (22), Ömer Yıldız (15), Siraç Yıldız (26), Ahmet Ay (23) ve Sinan Diger’in (45) şehit olması sonucu 13 çocuk yetim kalmıştı.

Hesabını soracağız

Diyarbakır’daki PKK katliamına tepkiler çığ gibi büyüdü. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Hainlere hak ettiği cevap mutlaka verilecektir” derken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Hesabını soracağız” dedi.


Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Bölücü terör örgütü PKK, alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Hainlere hak ettiği cevap mutlaka verilecektir.” dedi. Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giderken hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, Diyarbakır’da sivillere yönelik terör saldırısına ilişkin, “İnsanlığın içerisinden geçtiği bu zor günlerde, alçaklığına devam eden örgüte cevabı misliyle verilecektir.” ifadesini kullandı. Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

VAHŞİ YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

  • İletişim Başkanı Altun da, “Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Alçaklıkta sınır tanımadığını korona günlerinde de gösterdi” değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, “Terör örgütü vahşi, alçak ve kalleş yüzünü korona ile mücadele ettiğimiz şu günlerde yine gösterdi.” ifadesini kullandı.

#PKK
#Terörist
#Saldırı
#Diyarbakır
4 yıl önce