|

Livaneli: Muhalefettekilider adayı teke inmeli

CHP'yi solun gururlu kalesi haline getirmek için yola çıktıklarını söyleyen Livaneli, adaylık için niyetli ve kararlı olduğunu belirterek, "Muhalefetteki adayların teke inmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 23/01/2005 Pazar
Güncelleme: 14:42 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Livaneli: Muhalefetteki

lider adayı teke inmeli
---------------------- manset ---------------------

CHP İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, 29 Ocak'ta yapılacak kurultayda, "Muhalefetteki adayların teke inmesi gerektiğine inandığını" söyledi. Livaneli, delegelerle toplantı yapmak üzere bazı milletvekilleriyle İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Livaneli, CHP'de her şeyden önce değişimin şart olduğunu belirterek, "CHP'nin bu değişimi yaşaması gerekir ki Türkiye'ye de layık olduğu değişim ve demokratikleşme hızını verebilsin. Bu değişimi yapabilmek için CHP'nin kökteki ilkelerine ve geleceğine inanan, inançlı bir kadro olarak yola çıktık" dedi.

Bir gazetecinin "Adaylığınızı açıklayacak mısınız?" sorusuna karşılık Livaneli, "Bizim yaptığımız zaten aday adaylığı... Aday olabilmek için kurultayda 260 imza gerekiyor. Ama biz adaylıkta niyetli ve kararlıyız. CHP örgütü elbette partideki değişimi kimin yapması istediğine karar verecek" şeklinde cevap verdi.

'Biz barış projesiyiz'

CHP örgütünün değişimi istediğini çok iyi bildiklerini kaydeden Livaneli, partinin büyümesi ve halkla kucaklaşması için örgütün değişim istediğini, bunu yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Daha sonra İzmir Kültürpark'taki İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Livaneli, CHP'de her kurultaydan sonra küskünlerin oluştuğunu ve partinin "küskünler partisi" haline geldiğini söyledi.

"Biz barış projesiyiz" diyen Livaneli, kurultayı mahkeme salonuna çevirme niyetinde olmadıklarını belirterek, "Değişim zamanı geldiğinde önünde ne kale kalır, ne de sur. Çok ciddi bir dönüm noktasındayız" diye konuştu.

'Herşeyi bilen adam olmaz'

"Herşeyi bilen adam olmaz" diyen Livaneli, Atatürk'ün bile başkalarını dinledikten sonra fikirlerini oluşturduğunu, partide yeni bir başkanlık anlayışının gerektiğini söyledi. Livaneli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek adam dönemi olmayacak. Bütün amacım, gençleri partiye getirmek ve parti içinde demokratik yarışı başlatmak. 29 Ocak'ta partinin bölündüğü ve parçalandığı bir kurultay değil, CHP'nin halkla kucaklaştığı bir kurultay yapalım. Biz değişim ve devrim vaat ediyoruz."n İZMİR


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce