|

Maarif Vakfı’nın merkezi İstanbul

Paralel Yapı’nın Türkiye aleyhinde yürüttüğü karalama kampanyasının önüne geçecek uluslararası Maarif Vakfı’nın merkezi İstanbul olacak.

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 mardi
Güncelleme: 23:23 - 9/05/2016 lundi
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), paralel yapının yurt dışında açtığı okullar ile Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüttüğünün tespiti üzerine harekete geçmiş, yurt dışındaki okulları yönetecek bir vakıf kurulmasını kararlaştırmıştı. Kurulacak vakfın adı ise “Maarif” olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda, MEB'in üst düzey yöneticileri, geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Maarif Vakfı'nın sunumunu yaptı.



5 GENEL MÜDÜRLÜKTEN OLUŞACAK


Bakanlar Kurulu'nunda yapılan sunuma göre vakfın merkezi İstanbul olacak. Vakıf, 5 genel müdürlükten oluşacak. Vakıf'ta bin kişilik ekip görev alacak. 160 ülkede bulunan 2 bini aşkın okulda eğitim alan 12 bin 824 öğrenciye vakıf bünyesinde eğitim verilecek. MEB, yurt dışına gönderilecek öğretmenler için yönetmelik hazırlığına devam ediyor.



HER ÜLKEDE FARKLI OLACAK


Maarif Vakfı kadroları için ihtiyaç olması halinde yerel kadrolardan da yararlanılacak. Bütün dünyada faaliyet gösterebilecek bir vakıf statüsünde çalışacak. Dünyanın her yerinde bu vakfın, oranın sosyal, siyasi, hukuki şartlarına uyum gösterebilecek esneklikte yerel uzantıları da olabilecek bir yapı olması hedefleniyor. Müfredatı MEB okullarından farklı olacak, her ülkenin dili, kültürü yer alacak. Bir mütevelli heyeti olacak. Yönetimindekiler diplomatik pasaport sahibi olacak. Başbakanlık tarafından denetlenecek.



MEB OKULLARI MAARİF'E DEVREDECEK


Mutabık kalınan ülkelerde okul yapılması için bina ve öğretmen ihtiyacı için çalışmalarına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı elçilikler bünyesinde ilk, orta, lise düzeyinde faaliyet gösteren 66 okul bulunuyor. Maarif Vakfı kurulduktan sonra yurtdışındaki okullar vakfa devredilecek. MEB, Maarif Vakfı kanun taslağını Parlamento'ya sevk edecek. Kafkasya'dan Afrika'ya Balkanlar'dan Ortadoğu'ya 16 ülkede, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 66 okul faaliyetine devam ediyor.


#Paralel Yapı
#Maarif Vakfı
#Milli Eğitim Bakanlığı
il y a 8 ans