|

Maraş’ı da sindiremedi

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’dan Türkiye’ye demokrasi getirmesini isteyen CHP’li Ünal Çeviköz, skandal açıklamalarına devam ediyor. Çeviköz, kapalı Maraş’ın açılması ve Türkiye’nin Kıbrıs’a yaptığı yardımları “Kıbrıs’ta yediğiniz haltlar” olarak nitelendirdi.

Nur Banu Aras
00:00 - 27/11/2020 Cuma
Güncelleme: 06:28 - 27/11/2020 Cuma
Yeni Şafak
Çeviköz, kapalı Maraş’ın açılması ve Türkiye’nin Kıbrıs’a yaptığı yardımları “Kıbrıs’ta yediğiniz haltlar” olarak nitelendirdi.
Çeviköz, kapalı Maraş’ın açılması ve Türkiye’nin Kıbrıs’a yaptığı yardımları “Kıbrıs’ta yediğiniz haltlar” olarak nitelendirdi.
ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’dan Türkiye’ye demokrasi getirmesini isteyen CHP’li Ünal Çeviköz, skandal açıklamalarına devam ediyor.
Çeviköz, kapalı
açılması ve Türkiye’nin Kıbrıs’a yaptığı yardımları “Kıbrıs’ta yediğiniz haltlar” olarak nitelendirdi.

KIBRIS’TA YEDİĞİNİZ HALTLAR!

  • Son dönemde Türkiye’nin dış politikasına yönelik yaptığı skandal açıklamalarla gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yine Türkiye’nin dış politikasını eleştirirken,
    “Dinleyin, dinleyin; daha Kıbrıs’ta yediğiniz haltları da anlatıyorum, dinleyin”
    ifadelerini kullandı.

TOKİ NEDEN ÇIKARMA YAPIYOR?

Türkiye ile KKTC Hükümeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandığını hatırlatan Çeviköz, Türkiye’nin Maraş’ın yeniden eski haline dönmesi için yaptığı çalışmaları da eleştirdi. Çeviköz,
“Biz kapalı Maraş’ın statüsünü tartışırken Kapalı Maraş’a TOKİ bir proje başlattı, kapalı Maraş’ın peyzaj düzenlemesi ve altyapı çalışmalarını kim yapacak biliyor musunuz? Konya Büyükşehir Belediyesi. Kimin eliyle? TOKİ eliyle. Şimdi, soruyorum TOKİ neden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne âdeta bir çıkarma yapmıştır?”
ifadelerini kullandı.

#Maraş
#KKTC
#Türkiye
#Çeviköz
3 yıl önce