|

Meclis Başkanlığını bırakıyorum

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, istifa tartışmalarına son noktayı koydu: Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:13 - 30/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım

TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, adaylık müracaatının yapıldığı gün Meclis Başkanlığı görevini bırakacağını söyledi. CNN Türk yayınında soruları yanıtlayan Yıldırım, istifasının gündemde tutulmasının İstanbul’a bir faydası olmadığını kaydederek “Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım” şeklinde konuştu. Aday gösterildikten sonra ilk kez bir televizyon programına konuk olan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

TARTIŞMALAR RAHATSIZ EDİCİ

  • Kimisi diyor belediye başkanı adayı olabilir kimisi diyor olamaz. Şunu özetlemek istiyorum benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. Kaldı ki ben resmen daha aday bile değilim. Partim aday göstereceğini açıklamış. Yapılmayan bir işlem üzerinden tartışmanın gidiyor olması çok rahatsız edici bir şey. Burada ilk defa açıklıyorum, adaylık müracaatımın yapıldığı gün Meclis Başkanlığı görevini bırakacağım. Benim istifa et, etmeme gibi laflarla gündemin meşgul edilmesinin İstanbul’a yararı yok. Bir yola girdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduk. Bizim için hedef 31 Mart akşamı İstanbulluların gönlüne girmek.

40 YILDIR BÖYLE ÇALIŞTIK

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’la adaylık konusunda görüş ayrılığı çıktığı iddiası) Cumhurbaşkanı ile benim aramda görüş ayrılığı olmaz. Anlaştığımız noktalar olur anlaşmadığımız noktalar olur. Ama karar verildikten sonra iş bitmiştir. 40 yıldır biz böyle çalıştık. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım. Bundan sonra da elimizden geldiğince en güzel şekilde İstanbullular bize fırsat ve yetki verirse en güzel hizmeti yapacağız. Türkiye’nin her tarafında en güzel hizmeti yaptık.

İSTANBUL’A HİZMET ŞEREFTİR

  • (TBMM Başkanı iken belediye başkanlığı için yarışmayı kabul etmesi) Bana da hep ilkler ve sonlar nasip oldu. Size bir ihtiyaç duyulduysa onu kabul etmiyorum deme hakkınız yok. Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Başbakan görevi nasip oldu. Başbakanlık yaptım. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapmam gerekti. Bunu da seve seve kabul ettim. İstanbul benim ömrümün geçtiği şehirdir. Son 16 yıl Ankara’da olmama rağmen bir ayağım İstanbul’da oldu. İstanbul’da hizmet etmek benim için büyük şereftir.

KÜRTLERİN OYU ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

(HDP’nin İstanbul’da aday çıkarmaması) Bizim açımızdan fark etmez. İster aday çıkarsınlar ister çıkarmasınlar. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. İstanbul Türkiye’nin özeti. İstanbul’da Türkiye’nin her tarafından vatandaşlarımız var. Biz bütün İstanbulluların desteğine talibiz. HDP’nin tavrı bellidir. Biz Millet İttifakını destekleyeceğiniz anlamını taşır. Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin, bunu seçimlerde de göreceğiz.”

#TBMM
#Binali Yıldırım
#İstanbul
#AK Parti
#Aday
#31 Mart
5 yıl önce