|

Meclis'te bir Kral

Cumhurbaşkanı Sezer'in davetlisi olarak Ankara'ya gelen İsveç Kralı 16. Gustaf, TBMM'de incelemelerde bulundu

Yeni Şafak
00:00 - 31/05/2006 Çarşamba
Güncelleme: 16:41 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye, Demirbaş Şarl ve Kral 16'ıncı Gustaf'ın büyükbabasının Atatürk'ü ziyaretinden sonra şimdi de Kral Karl 16. Gustaf ve Kraliçe Silvia'yı ağırlıyor. Kral ve kraliçe Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılandı. Kral akşam da Sezer'in onurlarına verdiği yemeğe katıldı. Atatürk'ün Veliaht Prens Gustaf ve Prenses Louise onuruna 1934'de verdiği yemeğin mönüsünün tıpkı basımı da dağıtıldı.

HÜNKARBEĞENDİLİ MÖNÜ

Kral Gustaf dün öğle saatlerinde de TBMM'yi ziyaret etti. Meclis Başkanı Bülent Arınç, Genel Kurul Salonunu gezdirdiği Kral Gustaf ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Mönüde, börek tabağı, enginar kalbi, mevsim salatası, hünkar beğendi, dondurmalı tavuk göğsü, Türk kahvesi ve beyaz şarap ikram edildi. Münevver Arınç da Kraliçe'yi ağırladı. Münevver Hanım, Kraliçe onuruna öğle yemeği verdi.

145 milyar doların İsveçli patronları geliyor

İsveç Kral ve Kraliçesi'nin ardından Ericsson, Telia Sonera ve Volvo gibi dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan İsveçli firmaların 25 üst yöneticisi de (CEO) 110 kişilik işadamı heyetiyle yarın Türkiye'ye gelecek.Türkiye'yi ziyaret edecek İsveç firmaları, toplam 145 milyar doların üzerinde ciroya sahip.

  • İSTANBUL
    Bahçe sefası...

    Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, İsveç Kralı Gustav'ın eşi Kraliçe Silvina onuruna öğle yemeği verdi. Yemeğe Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bazı bakan eşleri de katıldı. Yemekten sonra üçlü Meclis bahçesinde bir süre yürüdüler.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce