|

Medya ayağına yeni operasyon

FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik soruşturmada aralarında Ergun Babahan, Yavuz Baydar ve Eyüp Can Sağlık’ın da olduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, 9 gazeteci gözaltına alındı. Şüpheliler, FETÖ propagandası yapmakla suçlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:12 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunun 35 şüpheliden bazıları şunlar: “Kapatılan Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, Yavuz Baydar, Yazar Osman Özsoy, Eski Zaman Gazetesi yazarı Kerim Balcı, Türksolu dergisinin başyazarı Gökçe Fırat, eski Zaman Gazetesi yazarı İhsan Yılmaz, eski Meydan Gazetesi Yazarı Ergun Babahan, Bugün Gazetesi yazarı Erhan Başyurt, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in yeğeni eski STV program sunucusu Kemal Gülen, Meydan Gazetesi yazarı Atilla Taş, Samanyolu Tv spikeri Asım Yıldırım, yazar Faruk Arslan."



18'İ YURT DIŞINA KAÇTI


İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenlenen operasyonda Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı. Şüphelilerden 18'inin yurt dışına çıktığı tespit edilirken, 8 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Şüphelilerin, örgüt ile bağlatılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden FETÖ lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.





İDARECİLERE GÖZALTI


Operasyonda, haber sitesi “Postmedya.com"un genel yayın yönetmeni Levent Arap ve Ayhan Şimşek de gözaltına alındı. 17/25 Aralık kumpas sürecinde FETÖ yanlısı yayınlarıyla dikkat çeken postmedya.com'un, o dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasının ardından “8 saatte bu hale geldi, sabahı düşünemiyoruz" demesi “operasyonu önceden biliyorlardı" yorumlarına neden olmuştu.



HALKI TEHDİT ETTİ


Darbe girişiminden bir ay önce Osman Özsoy, “Ben profesör olacağıma keşke albay olsaydım. Bir albay olacaktım bu ülkeye daha fazla hizmet ederdim. Yarın sokağa çıkma yasağı verin bakın sokağa çıkıyorlar mı? Türkiye'de insanların demokrasiye sahip çıkmak gibi bir hassasiyeti yok bunlar kuru kalabalıklar" diye açıklama yapmıştı. Gazeteci Murat Aksoy'un geçtiğimiz Eylül ayında CHP'nin yayın organı Halk TV'de yayınlanan bir programda söylediği “Devlet geleneği şu anda bir çıkış arıyor. Bu seçeneğe göre de, devletin bir B planı var. O da ne yazık ki çok istemediğimiz bir şey. Şu anda bazı şeylerde darbe seçeneği bile Ankara'da konuşuluyor" sözleri dikkatlerden kaçmadı.


#FETÖ
#Ergun Babahan
#Yavuz Baydar
#Eyüp Can Sağlık
8 yıl önce