|

Mehmedimiz Afrin’e yürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mehmedimiz Afrin’e doğru yürüyor. Burseya Dağı’nı da düşürdüler. Bazı kendini bilmezlere rağmen bitirdiler. AP’de bazı kendini bilmezler benim askerime işgal kuvveti diyor. O size yakışır size. Siz ceddinize bir bakın. Afrika’da neler yaptınız, neler yediniz bir bakın” diye konuştu. AK Parti’nin Çorum ve Amasya il kongrelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri çıkmış, savaşa hayır diye bildiri yayınlıyor. Ana muhalefet partisinin kimi milletvekilleri de aynı koroya ortak oluyorlar. Sözde Tabipler Birliği ‘savaşa hayır’ diyor. Senin her yerin tabip olsa ne yazar. Sözde profesör. Senin her yerin profesör olsa ne yazar?” dedi.

Yeni Şafak
08:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Salona sığmayan partililer dışarıda kurulan ekranlardan kongreleri takip ediyor. Erdoğan her kongre öncesi önce dışarıda kendisini bekleyen partililere hitap ederek teşekkür ediyor.
Salona sığmayan partililer dışarıda kurulan ekranlardan kongreleri takip ediyor. Erdoğan her kongre öncesi önce dışarıda kendisini bekleyen partililere hitap ederek teşekkür ediyor.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mehmetçik ve ÖSO’nun birlikte yürüdüğünü belirten Erdoğan, “Bugün güzel şeyler var yine. Mehmet’imiz Afrin’e doğru yürüyor. Hamdolsun Burseya Dağı’nı da düşürdüler. Kahraman askerlerimiz dün Fırat Kalkanı bölgesinde destan yazmıştı, bugün Afrin'de destan yazıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa Parlamentosu’nda bazı kendini bilmezler benim askerime ‘işgal kuvveti’ diyor. O size yakışır size. Siz ceddinize bir bakın” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum ve Amasya’da partisinin 6. Olağan il kongrelerinde konuştu. Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Erdoğan, “Bugün güzel şeyler var yine. Bugün 9. gün. Mehmet’imiz Afrin’e doğru yürüyor. Hamdolsun Burseya Dağı’nı da düşürdüler. Kahraman askerlerimiz dün Fırat Kalkanı bölgesinde destan yazmıştı, bugün Afrin'de destan yazıyor. Adım adım Suriye sınırını temizleyeceğiz. Bazı kendini bilmezler, sözde etiketi olanlar, onlara rağmen bitirdiler. AP’ye rağmen bitirdiler. AP’de bazı kendini bilmezler benim askerime ‘işgal kuvveti’ diyor. O size yakışır size. Siz ceddinize bir bakın. Afrika’da neler yaptınız bir bakın. Mazlum ve mağdurların bütün varlıklarını nasıl sömürdünüz bir bakın. Sizin tarihiniz işgallerle dolu, sömürülerle dolu. Bu milletin tarihinde işgal yok, bu milletin tarihinde adalet var, merhamet var” diye konuştu.

ALMANYA TERÖRİSTE KARŞI SESSİZ

“Bu ahlaksızlar, Almanya’da terör örgütlerine camilerimize saldırtarak, camilerimizde cam çerçeve indirerek, polisleri ile beraber seyrediyorlar. Türkiye’den kaçıp oralara sığınan FETÖ hainlerine kucak açan bunlar. Amerika’ya sığınanlar ve Amerika bunlara en ufak bir şey yapmıyor. FETÖ’yü 400 dönümlük bir arazi ayırmış oradan dünyayı idare ediyor. Bu nasıl adalet?” diye tepki gösterdi. Türkiye ve Türk milleti olarak umudun yeşerdiği her yerde var olduklarını, olmaya da devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Eğer biz Afrin'deki bölücü teröristlerle çarpışırken Afrika'daki, Balkanlardaki, Kafkasya'daki kardeşlerimizin dualarını yanımızda buluyorsak doğru yoldayız demektir. Somali'de, Sudan'da, Afrika'da dua ediyorlar. Şu devlet şöyle demiş, bu kuruluş böyle demiş, bunların önemi yok. Biz Allah ne demiş, buna bakarız. Milletimiz ne istiyor, ona bakarız" ifadesini kullandı.

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

“Şimdi Afrin’e niye giriyoruz? Biz Afrin’de toprak meraklısı değiliz, topraklarında bizim gözümüz yok ama 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir, onları evlerine göndermenin çalışmalarını yapıyoruz” diyen Erdoğan, “Azez, Cerablus, Rai, El Bab.. buraları aldık temizledik. 2 bin kilometrekare araziyi kontrolümüzde tutuyoruz. Bu araziye şu anda 130 bin mülteci döndü. Şimdi onlar evlerine gitti. İstiyoruz ki diğerlerini de topraklarına gönderelim. Okullarını, hastahanelerini yapıyoruz. Her türlü imkanlarını hazırlıyor ve öyle gönderiyoruz. Çünkü bize yakışan odur. Şimdi ÖSO ile Mehmet’im beraber yürüyor. Bunu hazmedemeyenler de var” şeklinde konuştu.

AFRİN’E ÖNCE BEN YÜRÜYECEĞİM

“Senin canını yerim” diye bağıran vatandaşa "Ben de senin canını yerim" diye cevap veren Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak istediklerini söyleyen vatandaşlara da cevap verdi. Erdoğan, “Biliyorsunuz, sınıra gittim. Ne durumdayız, yeter mi? Komutan ‘şu anda sıkıntı yok’ dedi. Zaten en ufak bir sıkıntı olduğunda önce ben yürüyeceğim, sonra siz yürüyeceksiniz. Ne diyor şair: ‘yürüyeceksin, millet yürüyecek ardından” diyerek tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan vurgusunu yineledi.


Sırtlarını YPG’ye
dayayanlar hezimete uğradı

Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin, başına musallat edilmiş en büyük engeli ortadan kaldırması, hem ülkemizde hem dışında kimi çevreleri çok rahatsız ediyor. İkbalini Türkiye’nin tökezlemesine bağlayanların, kirli planları boşa çıkanların da operasyonlarımızdan hayal kırıklığına uğraması normaldir. 'Sırtımızı YPG’ye PYD’ye dayadık’ diyerek devletimize meydan okuyan kifayetsizlerin hezimetini de şüphesiz normal karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı merhametli bir devlettir. Bu böyle bilinmeli. 15 Temmuz gecesi, milletimizin öz evlatlarını katleden, yaralayan FETÖ’cü alçaklardan işledikleri cinayetlerin hesabını hukuk önünde sonuna kadar soracağız. Yurt dışına kaçanlar da kurtulduklarını sanmasın. Onlar için de adalet eninde sonunda muhakkak tecelli edecek” şeklinde konuştu.

Aydın değil emperyalizm
uşakları

Afrin bildirisine imza atanların teröre canlı kalkan olduklarını söyleyen Erdoğan, “İnanın bunlar aydın falan değil, bunlar mankurt sürüsü. Bunlar zihinlerini ve imkanlarını, ideolojilerini karşıtlığı üzerine oturttukları, bunu da adeta varlık sebepleri gibi gösterdikleri emperyalizmin emrine vermiş uşaklar. Teröristlerin elindeki bir kardeşimizin eşini aradım. ‘Eşim canlı veya şehit. Beni onlara verin, onlar eşimi bana versinler.’ Dedim ki, biz her türlü adımları atıyoruz. Biz ne yapacak ulaşacağız. Benim canlı veya şehit kardeşimin eşi bunu düşünürken be ahlaksızlar, be adiler.. siz ne konuşuyorsunuz! Sözde tabipler birliği 'savaşa hayır' diyor. Senin her yerin tabip olsa ne yazar. Senin her yerin profesör olsa ne yazar? Türkiye’nin sınırlarını korumasının yolu YPG ile sulh içinde yaşanmasından geçiyormuş. Madem çatışma istemiyorsunuz, terör örgütü son bir senede 700 defa ülkemize saldırırken, siz neredeydiniz” dedi.

Kemal efendiye
milli silâhları gösterelim

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da şöyle cevap verdi: “Çıkmış birisi de ‘Siz bir delikli namlu yapamazsınız, teröristlerin karşısında ne yaparsınız?’ diyor. Kim bu duydunuz mu? Ana muhalefetin başındaki zat. Bu ülkede artık bu devlet, bu hükümet ne yapıyor farkında değil... Şu anda ey Kemal efendi.. şu obüsler, fırtınalar var ya, onlar bu ülkede yapılıyor elhamdülillah... Şu anda namlu derken şöyle bir lütfedersen sana bildireyim. O namlular nerede yapılıyor, sen de istifade edersin. Sana da bir tane hediye ederler. Olur ya lazım olur bir gün. Çok daha iyileri. Artık İHA ve SİHA yapan bir Türkiye var. Şu anda bölgede bütün o dağlarda SİHA ve F-16 ile oraları bombalıyoruz.”

Müjdeli haberi
komutan verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burseya Tepesi'nin ele geçirileceğini bölgedeki komutandan aldığını Çorum'daki konuşmasında açıkladı. Erdoğan, “Az önce komutanla görüştüm. Sayı kaç oldu dedim: 484. ‘İnşallah biraz sonra Burseya Tepesi’ni de düşüreceğiz’ dedi. Bütün bu zor şartlara rağmen Mehmetimiz yürüyor ve yürümeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

SIRADA MÜNBİÇ VAR

TSK daha sonra 14.30’da Burseya Tepesi’nin ele geçirildiğini duyurdu. Ferhat’ın dağları delerek Şirin’e kavuştuğu gibi Mehmetçik’in de dağları delerek maksadına ulaşmanın imtihanını verdiğini vurgulayan Erdoğan, “Bunlar zannediyordu ki Türk’ün evladı bu beş paralık teröristlerle, bu alçaklarla baş edemez. Bunlar zannediyordu ki bu PKK’sı, DEAŞ’ı, FETÖ’su, PYD’si, YPG’si.. bunlar yıldırır. Ne oldu? Bizim ÖSO ve Mehmetçiklerimiz olmak üzere 20 şehidimiz var. Bak 484... Daha bu iyi günleri. Bedelini ağır ödeyecekler” ifadesini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarını taciz edenlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirterek, Afrin’deki mücadelenin Münbiç’le süreceğini bildirdi.

TÜRKLER GELDİ, GÜVENDEYİZ

Erdoğan, şöyle devam etti: “Orada da mazlum, mağdur insanlarımız var. Hepsi şu anda yalvarıyor, ‘Mehmetçik ne zaman geliyor’ diye. Azezdekiler ‘Mehmetçik geldi’ diyor. Azez şu anda huzura kavuştu, Cerablus kavuştuğu gibi, Rai kavuştuğu gibi, El Bab kavuştuğu gibi, inşallah şimdi oraların da inşa ve ihyası sürecek. Onları da halledeceğiz. Afrin'de köylerinin askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiğini duyan bölge halkı ne diyor, biliyor musunuz? 'Türkler geldi, artık güvendeyiz.' Ey Rabbim, sana hamdolsun, tarih yeniden ayağa kalkıyor.”


#Afrin
#Burseya Dağı
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce