|

Mersin’de kol kola

Mersin'de Millet İttifakı ortakları CHP ile İYİ Parti, kendi adaylarını çıkardı. HDP ise aday çıkarmayarak CHP'yi destekleyecek. Ancak Burhanettin Kocamaz'ın adaylığının reddedilmesinin ardından İYİ Parti'de yeni planlar devreye sokulacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:52 - 28/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Meral Akşener, Selahattin Demirtaş ve Kemal Kılıçdaroğlu
Meral Akşener, Selahattin Demirtaş ve Kemal Kılıçdaroğlu

Yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapan İYİ Parti, ittifak görüşmeleri kapsamında Mersin’i CHP’den istemiş ancak CHP bu teklifi kabul etmedi. Her iki parti de Mersin’de kendi adaylarıyla seçime katılmaya karar verdi. Bu kapsamda da CHP Vahap Seçer’i büyükşehir adayı olarak göstermişti. İYİ Parti de MHP'den istifa edip kendi partilerine geçen Burhanettin Kocamaz'ı aday olarak duyurmuştu. Ancak Kocamaz'ın adaylık dosyası geç teslim edilerek aday gösterilemedi. Adaysız kalan İYİ Parti'nin CHP'nin adayı Vahap Seçer'i desteklemesi gündemde. HDP, Mersin'de aday çıkarmayarak CHP'ye destek verecek. Böylelikle İYİ Parti'nin de CHP'ye destek vermesiyle CHP-HDP-İYİ Parti ortaklığı deşifre olacak. Bu kapsamda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mersin'de de miting yapması planlanıyor.

YSK’DAN KOCAMAZ’A VETO

YSK, Burhanettin Kocamaz’ın aday olamayacağına ilişkin Mersin İl Seçim Kurulu kararına Demokrat Partinin yaptığı itirazı reddetti. Böylece Kocamaz’ın adaylığının önü kapandı. Öte yandan YSK, CHP’nin Bodrum adayı Mustafa Saruhan’ın aday olamayacağına karara bağladı. CHP, Saruhan’ın yerine başka bir isim bildirecek.

#CHP
#İYİ Parti
#HDP
#Burhanettin Kocamaz
#Vahap Seçer
5 yıl önce