|

Milli Eğitim Bakanı Özer iklim değişikliği konusunda gelinen noktayı anlattı: Bin okulda yeşil eğitim

"İlkokullar ağırlıklı olmak üzere, temel eğitim seviyesinde 1000 çevre dostu okul belirlendi. Bu okullar enerji ihtiyacını enerji panelleri üzerinden karşılayacak. Yağmur suları, bahçe ve tuvaletlerde kullanılacak. Lavabo bataryaları, aydınlatmalar değişecek. Gıda atıklarından gübre elde edilecek ve çiçek yetiştirilecek."

Yasemin Asan
00:00 - 23/03/2022 Çarşamba
Güncelleme: 23:09 - 22/03/2022 Salı
Yeni Şafak
Mahmut Özer, "okullarımızın enerji ihtiyacını mümkün olduğunca enerji panelleri üzerinden karşılayacağız" diye konuştu.
Mahmut Özer, "okullarımızın enerji ihtiyacını mümkün olduğunca enerji panelleri üzerinden karşılayacağız" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,
okullarda iklim değişikliği konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Okullarda 2015’ten beri verilen ‘çevre eğitim’ dersi olduğunu hatırlatan
Bakan Özer,
“Bu ders, 7 veya 8. sınıfta seçmeli ders olarak okutuluyordu. Onu ‘çevre eğitimi ve iklim değişikliği’ şeklinde değiştirdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte içeriğini, müfredatını güncelledik. 6-7 ve 8’inci sınıflara seçmeli ders olarak koyduk. Öğretmenlerin mesleki eğitimini desteklemek için ‘Öğretmen Bilişim Ağı’ diye bir platform da oluşturduk. Orada da ağırlığı sıfır atık, çevre-iklim değişikliği, çevre duyarlılığı ile ilgili derslere verdik” diye konuştu.

ELEKTRİKLERİNİ ÜRETECEKLER

  • 2019’da hayata geçirilen ‘çevre dostu okul projesi’nin devam ettiğini belirten
    Bakan Özer,
    “Tüm ülkede ilkokullar ağırlıklı olmak üzere, temel eğitim seviyesinde toplam 1000 çevre dostu okul belirledik. Okullarımızın enerji ihtiyacını mümkün olduğunca enerji panelleri üzerinden karşılayacağız. Yağmur suları hem bahçede hem tuvaletlerde kullanılacak. Su tasarrufu ile ilgili mekanizmalar olacak. Lavabo bataryaları, aydınlatmalar değişecek. Yemekhanelerin tüm gıda atıklarından gübre elde edilecek ve çiçek yetiştirilecek” dedi.

SIFIR ATIK KÜTÜPHANELERİ DEVAM EDİYOR

Okullarda kurulan sıfır atık kütüphaneleriyle ilgili bilgi veren
Bakan Özer
, şöyle devam etti:
  • “Şu ana kadar 328 tane okulda, geri dönüşüm yoluyla “sıfır atık” kütüphanesi yaptık. Çevre dostu okullar tüm okulların öğrencileri ve öğretmenleri tarafından da ziyaret edilebilecek ve birer mükemmeliyet merkezi olacak. Böylece bu okullar örnek ve öncü olacak. Proje devam ederken belki şu anda ön görmediğimiz bir sürü güzel şey ortaya çıkacak.”

Öğretmenlere eğitim verildi

1000 Çevre Dostu Okul Projesi’nin detayları önümüzde hafta açıklanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer
projenin tanıtımını yapacak. “Çevre Dostu 1.000 Okul Projesi” kapsamında 21 Mart’ta başlayan ve 27 Mart’a kadar Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden sürecek uzaktan eğitimde İklim Değişikliği ve Çevre Eğitimi Semineri’ne 20 bin, Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Semineri’ne de 20 bin öğretmenin katıldığı bildirildi.

#Milli Eğitim Bakanı
#Mahmut Özer
#okul
#enerji
#çevre
#Recep Tayyip Erdoğan
2 yıl önce