|

Milli servet çürüyor

Trafik denetimlerinde hacizli, icralık, çalıntı, kusurlu ve eksik evrak nedeniyle trafikten men edilip “Yediemin Otoparkı”na çekilen yaklaşık 300 bin araç çürümeye bırakıldı. Çoğunluğu bankalarca hacizli olan araçlarını uzun süre sonra almaya giden vatandaşlar, zar zor ödedikleri kredi borcunun üzerine bir de otopark ücreti ödemek zorunda kalıyor.

Şahin Şen
04:00 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:41 - 31/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ticari taksiler, otomobiller, otobüsler, kamyon ve kamyonetler, ambulanslar, motosikletler ve iş makineleri ile dolup taşan yediemin otoparklarında yıllarca bekleyen araçlar için çözüm bekleniyor.
Ticari taksiler, otomobiller, otobüsler, kamyon ve kamyonetler, ambulanslar, motosikletler ve iş makineleri ile dolup taşan yediemin otoparklarında yıllarca bekleyen araçlar için çözüm bekleniyor.

Trafik denetimleri sırasında plakasız, çalıntı, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik veya kaçakçılıkta kullanılan araçlar ile vergi ve şahıs borçlarından dolayı hacizli yakalaması olan araçlar ‘yediemin otoparkına’ çekilerek çürümeye terk ediliyor. Özellikle İstanbul’da bulunan çok sayıdaki yediemin otoparkı araç mezarlığına dönmüş durumda. Hatalı park yapmaktan dolayı çekilen araçların dışında, çoğunluğu hacizli araçların bulunduğu yediemin otoparklarında lüks araçlardan iş makinelerine, hafriyat kamyonlarından ambulanslara, motosikletlerden özel halk otobüslerine kadar yaklaşık 300 bin araç çürümeye terk edilmiş durumda.

EKONOMİDE BÜYÜK KAYIP

Banka kredisiyle araç alan vatandaşlar krediyi ödeyemediğinde araçlarına haciz işlemi başlatılıyor ve araçlara trafik denetlemeleri sırasında el konuluyor. El konulan ve trafikten men edilen araçlar yediemin otoparkına çekiliyor. Aynı şekilde banka kredisi ile alınan ve değeri milyonları bulan iş makineleri de haczedildikten sonra yediemin otoparklarına teslim ediliyor. Ticari taksiler, otomobiller, otobüsler, kamyon ve kamyonetler, ambulanslar, motosikletler ve iş makineleri ile dolup taşan yediemin otoparklarında yıllarca bekleyen araçlar için çözüm bekleniyor. Milyarlarca lira değerindeki araçlar ekonomide de büyük kayba neden oluyor.

YÜKSEK OTOPARK ÜCRETİ VAR

  • Özellikle trafiğe kayıtlı 4 milyon aracın bulunduğu İstanbul’da, araçları çekiciler tarafından çekilen ve yediemin otoparkına ödedikleri ücrete isyan eden vatandaşlar, yetkililere otopark çağrısında bulundu. Gün içerisinde hatalı park yaptığı iddiasıyla araçları trafik ekiplerince yediemin otoparkına çekilen vatandaşlar araçlarını almaya gittiğinde 102 TL çekici ücreti ve 12 TL otopark ücreti ödemek zorunda kalıyor. Ardından ise hatalı parktan dolayı yazılan 90 TL’lik ceza adreslerine postalanıyor.
#Yediemin Otoparkı
#haciz
#icra
#Otomobil
#Araç
5 yıl önce