|

MOBESE’ler ASELSAN'a emanet

İstanbul’daki MOBESE kameralarını kuran şirketlerin FETÖ bağlantılı çıkmasının ardından yerli ve milli MOBESE’lerin kurulması amacıyla protokol imzalandı. Protokolle İstanbul’daki tüm MOBESE’ler ASELSAN tarafından iyileştirilecek, gereken yerlere yeni kameralar takılacak. İstanbul 24 saat takip altında olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:59 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul'un güvenliğini yakından ilgilendiren bir karar aldı. İstanbul'da daha önce kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nda (MOBESE) Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı şirketlerin çıkması üzerine tüm kameraların iyileştirilmesi kararı alındı. Bu kapsamda da İBB ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM) arasında ortak protokol oybirliğiyle kabul edildi.



24 SAAT TAKİP


Protokol ile İBB ve İEM, MOBESE kameralarını iyileştirme, ihtiyaç duyulan yerleri kamera yerleştirme yetkisine sahip olacak. İstanbul Kent Güvenlik Yönetimi (KGYS) Projesi kapsamında yürütülecek çalışmalar ASELSAN tarafından yönetilecek. Görüntüleme, Çağrı Yönetimi ve Mobil Uygulamalar ile üç ana görevi kapsayan KGYS ile şehir 24 saat takip edilecek.



900 MİLYONLUK SÖZLEŞME


ASELSAN ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında KGYS projesi ile ile ilgili olarak 27 Nisan 2016 tarihinde, yaklaşık 900 milyon liralık sözleşme imzalanmıştı. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2018 yılına kadar tamamlanmasıyla tüm MOBESE'ler yerli ve milli dönüşümle tek merkezden kontrol edilebilecek.



FETÖ'NÜN GÖZÜ KARARACAK


1998 yılında İstanbul'da kurulmaya başlayan MOBESE'ler zamanla ülke geneline yayıldı. Geçmiş yıllarda sistemi kuran bazı


şirketlerin FETÖ bağlantısı çıktı. FETÖ'ye bağlı şirketler, kurduğu her kamerayı tek bir merkezden kontrol etme, kayıtları silme, görüntüleri karartma gibi art niyetli uygulamalar yapabiliyordu. MOBESE'lerin yenilenmesiyle birlikte FETÖ'nün gözü karartırmış olacak.


#ASELSAN
#MOBESE
#FETÖ
8 yıl önce