|

'Müslüman dayanışması bu'

İsar Vakfı-Muslim Aid deprem konutlarının teslim töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Deprem için tedbir, bilim, akıl, deneyim ve tecrübelerin gereği yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 16/01/2005 Pazar
Güncelleme: 14:34 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı depremlerden bugüne kadar ders almadığını ve büyük bedeller ödediğini belirterek, "Deprem için tedbir, bilim, aklı, deneyim ve tecrübelerin gereği yapılacak" dedi. Erdoğan, merkezi Londra'da bulunan Muslim-Aid ile İslam Tarih Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı'nın Sakarya'da 1999'da yaşanan depremde zarar gören vatandaşlar için yaptırılan deprem konutlarının teslim törenine katıldı.

Erdoğan, Afrika, Asya ve Avrupa'da Müslüman dayanışmasını ortaya koyan Müslim-Aid Vakfı'nın yaptığı bu katkının Müslüman kardeşliği açısından önemli olduğunu belirterek, "1999'da geçirdiğimiz felakette bizleri yalnız bırakmayan Müslüman kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bu bir Müslüman dayanışmasıydı" dedi.

Başbakan Erdoğan, 1999 yılında Sakarya'da yaşanan büyük deprem felaketinden önce de depremlerin bu kentte yaşandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tedbiri elden bırakmayacağız'

"Bu depremlerden dersler almamış olacağız ki Sakarya'da daha sonra büyük bedeller ödedik. Ancak bundan sonra tedbiri elden bırakmayacağız. Tedbir bilim, akıl, deneyim ve tecrübelerimizin gereği neyse yerine getireceğiz. Hani bir söz vardır; 'Eşeği sağlam kazığa bağla yoluna öyle devam et.' Biz de öyle yapacağız."

Başbakan Erdoğan, Müslüman derneklerinin yaptığı bu örnek davranışın tüm insanlık için de yürütüldüğünü belirterek Güneydoğu Asya'ya 5 Şubat'ta gideceğini, yardım tespitlerini yerinde yapacaklarını söyledi. Erdoğan, İsar Vakfı Başkanı ve İKÖ Genel Sekrataeri Ekmeleddin İhasaoğlu'na da teşekkür etti. Ekmeleddin İhsanoğlu da "Açe'deki kardeşlerimize ülkemiz, İslam âlemi ve bütün dünya olarak sesleniyoruz, acılarını paylaşıyoruz" dedi. Muslim-aid Başkanı Faruk Murat da İngiltere'de merkezi bulunan vakıflarının ırk renk ve inanç farkı gözetmediklerini, eğitim, sağlık, konut ve su ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik faaliyet yaptıklarını söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce