|

Mustafa Destici Erkan Baş'a neden 'Tito artığı' dediğini canlı yayında açıkladı: PKK ve DHKP-C ile kol kola siyaset yapıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için kullandığı, "Tito artığı" ifadelerinin ırkçılık olarak algı malzemesi yapılmasına tepki gösterdi. Kendisinin inancı gereği ırkçılığa karşı olduğunu vurgulayan Destici, "İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum." diye konuştu.

20:54 - 12/04/2023 Çarşamba
Güncelleme: 21:40 - 12/04/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
BBP lideri Mustafa Destici, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a yönelik olarak,
"Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye'ye gönderiliyorsun."
dedi. Destici'ye sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Baş ise hayat hikayesinin apaçık ortada olduğunu belirterek, "İşte ırkçılık budur." ifadelerini kullandı.

Destici'nin sözlerini ırkçılık olarak niteleyenler sosyal medyada algı operasyonlarına girişti.

Mustafa Destici, Erkan Baş'a neden 'Tito artığı' dediğini canlı yayında açıkladı

Destici, Haber Global canlı yayınında, Baş "Tito artığı" ifadelerine açıklık getirdi. Kendisinin inancı gereği ırkçılığa karşı olduğunu vurgulayan Destici,
"İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum."
diye konuştu.


"PKK ve DHKP-C ile kol kola siyaset yapıyor"

Destici konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir kere Erkan Baş çok muhatap alacağım birisi değil. 1980 öncesine gittiğimizde sol görüşlü vatandaşlarımız ve ülkücülerin ortak bir özellikleri vardı. 'Vatanı böyle daha iyi kurtaracağız' diye bir gaye vardı. Bu şahsiyet PKK ile beraber şu anda. Solculuk bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak diye biliyoruz biz, kendi ifadeleri bu.

İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz.

Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Boşnaklara, Müslümanlara anormal zulümler etti. Tito'nun ölümünden sonra Yugoslavya dağılınca Boşnaklar kendi kimliklerine kavuştu, yaşam hakkı bile vermiyorlardı. Bir sürü devlet Karabağ, Kosova gibi özgürlük elde etti.

Ben nasıl ırkçılık yapabilirim ki ben inançlı bir insanım. Allah'ın kuran da yasakladığı bir şeyi nasıl savunurum. Bazı Balkan dernekleri açıklamalar yapmışlar, bu şahsiyet PKK ile DHKP-C ile kol kola siyaset yaparken bir açıklama yaptınız mı?"


#Mustafa Destici
#Erkan Baş
#PKK
#Tito
1 yıl önce