|

Müthiş dolandırıcılık

Kredi kartlarını kopyalarak 1 milyon dolarlık alışveriş yapan dolandırıcılar yakalandıEllerinde bulunan cihazlarla başkalarına ait kredi kartı bilgilerini elde ederek, bu bilgiler doğrultusunda sahte kredi kartı düzenleyen bir çete yakalandı.

.
00:00 - 19/04/2000 Çarşamba
Güncelleme: 18:17 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Müthiş dolandırıcılık
Müthiş dolandırıcılık

İstanbul Emniyeti Mali Şübe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 12-16 Nisan 2000 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda dört değişik banka ve bir alışveriş merkezine ait sahte kredi kartı düzenleyen 14 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerle birlikte 2 bin 982 adet sahte kerdi kartı elegeçirildi. Elebaşılığını Ferhat Çelik adlı şahsın yaptığı şebeke, ellerinde bulundurduğu cihazlarla başkalarına ait kredi kartlarının bilgilerini öğrenerek, bu bilgiler doğrultusunda sahte kredi kartları düzenleyip binlerce kişiyi dolandırdı.

Yakalanan şebekenin, bu zamana kadar 1 milyon dolarlık alışveriş yaptığı, ellerindeki bilgilerle de 1.5 milyon dolarlık alışveriş yapabilecekleri bildirildi. Şahıslar ayrıca bin 500 mark karşılığında sahte kart sattıkları tespit edildi. Kart dolandırıcıları, Emniyet'te sorguları tamamlanarak, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildiler.

BUNLARA DİKKAT!

Kredi kartı ile alışveriş yapılırken, kart sahiplerinin pos işlemi sırasında kartın başında durmaları gerekmektedir. Çünkü artniyetli bir işyeri sahibi pos makinesinden kartı geçirdiği gibi Econdar denen cihazdan da geçirerek kart bilgilerini kopyalayabilir.

Kredi kartları çok iyi taklit edildiğinden işyerleri bu kartları mor ışıkta kontrol etmeli.

Dolandırıcılık durumunda bankanın verdiği parayı tekrar tahsil etme hakkı olduğu için işyeri sahiplerinin çok dikkatli olmaları gerekiyor.

24 yıl önce