|

New York Times’a Türkiye tokadı

NATO müttefikleri, New York Times gazetesinin Türkiye'nin NATO üyeliğinin tartışmaya açılacağını ifade eden yazısına tepkili.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 22:31 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

4 Ağustos tarihli NY Times gazetesinin başyazısında Türkiye'nin NATO'dan atılabileceği ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirten diplomatik kaynaklar, İttifak'ın kurucu belgesi olan Washington Anlaşması'nın üye bir ülkenin NATO'dan atılmasını içermediğini hatırlattılar. Aynı kaynaklar, Türkiye'de ABD karşıtlığının arttığına dair henüz bilimsel bir çalışmanın yapılmadığını hatırlatarak Türkiye'nin NATO'ya yönelik tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini de vurguladılar. Diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin NATO'daki geleceğini sorgulayacak herhangi bir toplantının gündemde olmadığını söyledi.



Tam sayfa ilanla FETÖ gerçeği


ABD'deki Türk Amerikan derneklerinin çatı kuruluşu olan TASC, New York Times (NYT) gazetesine tam sayfa ilan vererek 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimini protesto etti. TASC'ın NYT'nin dünkü baskısında yayımlanan ilanında örgütün girişimine karşı her kesimden insanların sokaklara döküldüğü ve Türk demokrasisini ve seçilmiş hükümeti korumak için hayatlarını tehlikeye attığı anımsatıldı. Bildiride, “Batı dünyası, ortak değerlerimizi savunan Türk halkını yüzüstü bırakarak demokrasi sınavından başarısız oluyor.” ifadesine yer verildi.




#NATO
#New York Times
8 yıl önce