|

Öğretmenlik eserlerimizi besliyor

Çocuk edebiyatı alanında yazan Üsküdar Belma Güde Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özgür Aras Tüfek, öğretmenlik yapmak ve çocuk edebiyatı alanında yazmanın birbirini besleyen iki ayrı damar olduğunu söylüyor. Tüfek “Çocukların dünyasında kitabın rolünü hem onların gözünden görebiliyor hem de bir öğretmenin ve ebeveynin hassasiyetlerini gözeterek bir yol çizebiliyorum.” dedi.

Halime Kirazlı
04:00 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 02:17 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Özgür Aras Tüfek
Özgür Aras Tüfek

Edebiyatımıza önemli eserler kazandıran birçok yazar aynı zamanda birer öğretmen. Ahmet Hamdi Tanpınar, Faruk Nafiz Çamlıbel, Refik Halid Karay, Nurullah Ataç, Tevfik Fikret ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimlerin izinden giden günümüz yazarları da eserlerini, öğretmenlik mesleğinin kendilerine kattıklarıyla kaleme alıyor. Çocuk edebiyatı alanında yazan Üsküdar Belma Güde Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özgür Aras Tüfek, öğretmenlik yapmak ve çocuk edebiyatı alanında yazmanın birbirini besleyen iki ayrı damar olduğunu söylüyor. Tüfek “Çocukların dünyasında kitabın rolünü hem onların gözünden görebiliyor hem de bir öğretmenin ve ebeveynin hassasiyetlerini gözeterek bir yol çizebiliyorum.” dedi.

OKUL ORTAMI İLHAM SUNUYOR

Yalova’nın Altınova ilçesindeki Tavşanlı Şehitlik Ortaokulunda görev yapan Erva Kara ise çeşitli öyküler kaleme alıyor. Kara, “Okul ortamı, eğer iyi bir gözlemciyseniz sonsuz olasılıkta ilham sunuyor.

Her ne kadar yetişkin öyküleri yazsam da çocuklar benim için hep ilham kaynağı.” şeklinde konuştu. Kısa öykü, tarihi, fantastik kurgu gibi çeşitli alanlarda eserler veren Faruk Yıldız, Samsun’da Çarşamba Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğretmen. Yıldız, “Öğretmen olunca bir insanın diğerinin hayatına neler katabileceğini daha yakından keşfettim” diye konuştu. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanlarında yazan Bolu Bilim ve Sanat Merkezinin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tarık Aksoy da işinin avantajını çocuk ve gençleri yakından tanımak olarak niteliyor.

#Öğretmen
#Edebiyat
#Okul
1 yıl önce