|

Ölüm teknesi

Midilli Adası’na gitmek için yola çıkan Iraklı mültecileri taşıyan tekne, Foça açıklarında alabora olarak battı. Faciada 12 kişi boğularak can verirken, 12 sığınmacı da kayboldu. Denizle ölüm-kalım savaşı veren 26 kişi ise son anda kurtarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 22:46 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mülteci ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 12 kişi öldü, 12 kişi ise kayboldu, 26 kişi ise kurtarıldı. Yasa dışı yollardan Midilli Adası'n gitmek için denize açılan sığınmacıların içerisinde bulunduğu tekne, İzmir'in Foça ilçesine bağlı Aslanburnu açıklarında su almaya başladı. Kısa süre sonra alabora olan bot, sulara gömülürken denizde tam bir can pazarı yaşandı. Bölgede avlanan balıkçılar, denizde can yelekleri görünce durumu yetkililere bildirdi. İhbarın ardından bölgeye sevk edilen bir helikopter ile Sahil Güvenlik Komutanlığı botları, aralarında çocukların da bulunduğu 26 kişiyi kurtardı.



ÖLENLERDEN 5'İ ÇOCUK


Donma tehlikesi atlatan sığınmacılar, sağlık ekiplerinin kıyıda yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ekipler, 5'i çocuk, biri hamile 4'ü kadın toplam 12 sığınmacının cansız bedenine ulaştı. Faciada yakınların kaybeden sığınmacılar gözyaşlarını tutamadı. Kurtarılan sığınmacılar arasındaki Yusuf Ali (31), Irak'ın Süleymaniye kentinden bir süre önce Türkiye'ye geldiklerini, dün sabah Yunan adalarına gitmek üzere tekneyle denize açıldıklarını söyledi. Kısa süre sonra teknenin yakıtının bittiğini anlatan Ali, “Teknemizin benzini bitti, yeniden doldurduk. Daha sonra tekne su almaya başladı, ne yaptıysak durduramadık battı. Kızım ve eşim suda boğuldu” dedi. Teknen su almasıyla birlikte herkesin paniğe kapıldığını aktaran İsmail Hızır Ahmed (38) de gözyaşları içerisinde 2 çocuğunu ve eşini kaybettiğini anlattı. Bu arada, kurtarılanlar arasında bulunan ve organizatörlerle bağlantısı olduğu belirtilen 2 kişi, gözaltına alındı. Sahil Güvenlik ekipleri, halen kayıp olan 12 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.


#Mülteci ölümleri
#Foça
#mülteciler
8 yıl önce