|

Önce iftira sonra sürgün

KKTC’de ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret’ soruşturmasını yürüten ekibe yapılanlar pes dedirtti. Müfettiş ve polisler FETÖ’cülükle yaftalanıp istifaya zorlandı, savcılık incelemesinde hiçbirinin örgüt bağı bulunamadı. Pasif göreve atanan iki kişi adanın iki ayrı ucuna sürgün edildi.

Yasemin Asan
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 20:32 - 24/02/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf Arşiv
Fotoğraf Arşiv

KKTC’de günlük olarak yayınlanan Afrika gazetesinde 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren bir karikatür yayınlandı. Kıbrıs Ak Ocaklar Derneği Başkanı Levent Kanioğulları, söz konusu gazetenin sahibi Şener Levent ve ilgililerine karşı dava açtı. Dönemin Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay öncülüğünde dilekçeye binaen emniyete resmi yazıyla soruşturma başlatılması talebinde bulunuldu. Aradan geçen süreçte yargılamada mahkeme beraat kararı verirken, soruşturmayı yürüten polis ve müfettişlere yapılanlarsa pes dedirtti. Davayı yürütenlere dönük ilginç uygulamalar sahneye konuldu.

FETÖ’CÜLÜKLE SUÇLADILAR

Soruşturma için polis memurları Maşallah Cihangir, Fahri Gümüşsoy ve müfettiş İsa Sevindik görevlendirildi. Polis Maşallah Cihangir’i ekip arkadaşların FETÖ'cü diyerek ve mobing uygulayarak istifaya zorladı. FETÖ listesine eklenen Gümüşsoy, kendi iradesiyle Ankara’ya gelerek soruşturma savcısına ifade verdi. Gümüşsoy ve eşi, annesi, babası ve 4 yaşındaki çocuğunun ifadelerine başvuruldu. Ancak ailede FETÖ bağlantısına rastlanmadı. Fahri Gümüşsoy ve müfettiş İsa Sevindik ise görev yaptıkları birim değiştirilerek pasif göreve atandılar. Ardından ikisi de adanın iki ayrı uç noktasındaki sınır kapılarına sürgün edildi.

Demir ve Pekşen’e 9 yıl hapis istendi


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ve ÖSYM eski Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen hakkında 9 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Demir ve Pekşen hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüte yardım etmek’ suçundan 2 yıldan 5 yıla, ‘ÖSYM Başkanlığı’nın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet’ suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

62 kriptoya tutuklama

  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki kripto yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında büfe/kontörlü sabit hat ardışık aramalardan tespit edilen Deniz ve Hava Kuvvetleri’ne mensup astsubay rütbesinde 101’i muvazzaf 157 şüpheli hakkında 18 Şubat’ta gözaltı kararı verilmiş, 139 şüpheli yakalanmıştı. Şüphelilerden 39’u etkin pişmanlık, biri değişen delil durumu nedeniyle salıverildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevkedilen 99 şüpheliden 62’si tutuklandı, 37’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#KKTC
#Recep Tayyip Erdoğan
#Ali Demir
#FETÖ
4 yıl önce