|

ÖSO Kuvayi Milliyedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nı Özgür Suriye Ordusu’na “terörist” diyerek karalamaya çalışan CHP’ye sert çıktı: ÖSO, kendi vatanını korumak için bir araya gelip organize olmuş, bizim de desteklediğimiz, tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvayı Milliye güçleri gibi bir sivil oluşumdur.

Yeni Şafak ve
08:00 - 31/01/2018 Wednesday
Güncelleme: 14:39 - 1/02/2018 Thursday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Özgür Suriye Ordusu hakkındaki skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Özgür Suriye Ordusu hakkındaki skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Zeytin Dalı Harekatı’nın başarılı oluncaya kadar süreceğini belirtti. Erdoğan, “Yanlarında kim olduğuna bakmaksızın teröristlerin üzerine gideceğiz” sözleriyle isim vermeden ABD’ye de mesaj verdi:

Bu ülkenin ekmeğini yiyen, tüm nimetlerinden sonuna kadar istifade eden bir güruh var ki onların ihanetlerinden çok muzdaribiz. Maalesef Türkiye’de ana muhalefet partisi olan ama yaptıklarıyla adeta ‘ana hıyanet partisi’ne dönüşen bir parti, daha doğrusu bu partinin başındaki zevat ve onun şürekası diyeceğimiz bir ekip var.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SAHİPLENDİLER

Kılıçdaroğlu, ‘YPG terör örgütü değil vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur’ diyerek, terör örgütünü sahiplenen bir kişi. Şürekası da aynı koroya katılıp bize, PYD’den niçin rahatsız olduğumuzu soruyor. Gaflete bak. Bir başkası, ‘CHP nasılsa PYD de öyle bir siyasi partidir’ diyor. İstanbul’a bir il başkanı getirmişler, neresinden tutsanız elinizde kalıyor; teröristlere yönelik operasyonlarımızı, dünyaya sivil katliamı sunmak için zaten birbirleriyle yarışıyor.


EL ALTINDAN FİTNE YAYIYOR

FETÖ’ye avukatlık yapan, HDP ile kanka olan, PKK’nın izinden giden, PYD’ye övgüler savuran ana muhalefet ekibinin, sıra ÖSO’ya gelince, bakıyorsunuz bir anda nevri dönüyor. Neymiş; ÖSO bir terör örgütüymüş. PYD’ye parti diyenlerin ÖSO’ya terör örgütü demesi bizi şaşırtmaz ama birilerinin kafasını karıştırabilir. ÖSO, terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan, her meşrepten, etnik kökenden insanın bulunduğu milli yapıdır. Muhalefet ‘Suriyeliler niye kendi vatanlarını savunmak için savaşmıyor da biz oraya gidiyoruz’ diyerek sürekli el altından fitne yayıyor.

YAKINDAN ŞAHİDİYİZ

ÖSO’ya terör örgütü diyenlerin, önce başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekir. Benim Mehmedim ile orada bu özgürlük savaşını, kendi topraklarını koruma savaşını yürütenlere böyle bir yakıştırmayı yapmanın ne kadar alçakça olduğunu görmek lazım. Tamamı Suriyeli kardeşlerimizden oluşan ÖSO’nun Fırat Kalkanı Harekatı’nda nasıl fedakarca çarpıştığının yakından takipçisiyiz, şahidiyiz. Bu operasyonda ÖSO, şu ana kadar 614 şehit verdi, 2 binin üzerinde gazisi vardır. ÖSO, Zeytin Dalı Operasyonu’nda şu ana kadar 16 şehit, 100’e yakın gazi vermesine rağmen mücadelesini kahramanca orada da sürdürüyor.

  • Reis bizi Afrin’e götür
  • Erdoğan grup toplantısına Başbakan Yıldırım ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldi. Milletvekili sıralarının en önünde oturan Erdoğan’ın sağında Yıldırım, solunda Davutoğlu yer aldı. Erdoğan partililerin “Reis bizi Afrin’e götür” sloganlarına “Kararı verdiğimizde önce ben, sonra hep birlikte gideceğiz” karşılığını verdi.

TIPKI KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAKİ GİBİ

Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin, Zeytin Dalı Operasyonu’nun başlamasıyla askerlik şubelerine akın edip, bölgeye gitmek için başvurduklarını da biliyoruz. Şu anda Burseya Dağı düştü. Şimdi oradaki yakın tepeleri, dağları da inşallah Mehmetçiğimiz ÖSO ile beraber düşürmenin adımlarını atıyorlar. ÖSO kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip, organize olmuş, bizim de desteklediğimiz, tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvayi Milliye güçleri gibi bir sivil oluşumdur.

  • İftihar edilecek bir görüntü
  • Erdoğan, Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO), kahraman Türk askerleriyle yan yana çarpışmasının utanılacak değil, iftihar edilecek bir görüntü olduğunu belirterek, “Biz, bugüne kadar herhangi bir yanlışlarını görmediğimiz gibi hataları da olabilir ama Suriyeli kardeşlerimizin özgürlük mücadelelerinde yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
  • Erdoğan, ÖSO’ya “terörist” diyerek, DEAŞ ile aynı safa koymaya çalışanların bölücü terör örgütünü aklamanın gayreti içine girdiğini, bunu gören ve değerlendiren milletin de günü geldiğinde takdirini sandıkta ortaya koyacağına inandığını söyledi.
Yanlarında kim var bakmayız

Erdoğan, “Bizi bu kutlu yoldan ne sınırlarımıza dizilen teröristler ne içimize sokulan FETÖ, PKK gibi ihanet çeteleri ne de adeta beşinci kol faaliyeti yürüten bu tipler döndüremeyecektir. Bu noktadan sonra artık kimseyi de gözümüz görmez. Sınırlarımızdaki terör tehdidi tamamen ortadan kalkana, halen ülkemizde bulunan 3,5 milyona yakın Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerine güven içinde dönene kadar durmayacağız. Teröristlerin bulundukları yerleri boşaltıp boşaltmamak orada bulunanların bileceği iştir. Biz alavere dalavereyle değil, açıkça ilan ettiğimiz şekilde yanlarında kimin olup olmadığına bakmaksızın teröristlerin üzerine gideceğiz. Kimse bizden kendi sözlerine kendileri değer vermeyenlerin beyanlarına göre hareket etmemizi beklemesin” diyerek, isim vermeden ABD’yi de uyardı.

  • Latin Amerika ziyareti ertelendi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği belirtilen Latin Amerika ziyaretini ileri bir tarihe erteledi. Erdoğan, 5 Şubat’ta Papa Francis’in davetlisi olarak Vatikan’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan’ın Katolikler’in ruhani lideri Papa Francis ile görüşmesinde en önemli gündem maddesi ise Kudüs olacak. Erdoğan’ın Vatikan’ın ardından gerçekleştireceği Brezilya, Uruguay ve Venezuela ziyaretleri ise ileri bir tarihe ertelendi.
Tarih dersi vacip oldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Neymiş efendim ‘Osmanlı hiçbir şey üretmemiş. Her şey Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş. Sonra gelenler onları da batırmış.’ Bunun adı idrak tutulması değilse düpedüz yalancılıktır, iftiradır. Şimdi bu zata bir tarih dersi vermek artık vacip oldu. İstanbul’da ‘Tophane’ diye bir semt var. Buranın adı 500 yıldır Tophane. İstanbul’un fethinin hemen ardından burada kurulan dökümhanelerde devrin en gelişmiş topları üretildi. Eğer Türkiye, savunma sanayiinde son 15 yıldaki atakları yapmasaydı bugün bırakınız Zeytin Dalı Harekatı’nı, kendi sınırlarımız içindeki terör operasyonlarını dahi yürütemez hale gelirdi. Söylediği lafa bak, ‘Sen bir tane delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın’. Gaflete bak, zavallılığa bak. Türkiye bunları çoktan aştı” dedi.





#Erdoğan
#Afrin
#TSK
#ÖSO
6 years ago