|

Oyunu zorla bozacağız

2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye, Cumhuriyet’in 94. yıldönümünü coşkuyla kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’deki resepsiyonda Türkiye’yi hedef alan oyunları bozacaklarını söyledi: Eskiler ‘zor oyunu bozar’ derdi. Karşımızdakiler demokrasi sınırları içinde hareket ediyorsa demokrasi kuralları ile bozacağız. Uymuyorsa bu oyunu zorla bozacağız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:40 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’nin karşısındaki sıkıntıların, engellerin büyük olduğunu ifade eden Erdoğan, “Milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız. Karşımızdakiler demokrasinin sınırları içinde hareket ediyorsa demokrasinin kuralları, hukuka göre hareket ediyorlarsa hukukun kuralları ile bozacağız. Bunların hiç birine uymuyorsa o zaman bu oyunu zorla bozacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştetepe’de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi. Resepsiyona, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, Türk Süryani Cemaati Reisi Yusuf Çetin ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yanı sıra iş siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.Burada davetlililere seslenen Erdoğan, Türkiye’de yıllarca cumhuriyetin ve Atatürk’ün adını kullanarak kendilerine bir statü elde etmeye çalışanların bu hedef doğrultusunda attıkları hiçbir somut adım olmadığını söyledi. Tam tersine Türkiye ne zaman bir kalkınma hamlesi başlatsa birilerinin çıkıp cumhuriyeti korumak adına buna engel olduğunu ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

MİLLET SAHİP ÇIKTI

“Darbeler, cuntalar, vesayet girişimleri tarihimize hep cumhuriyetin kazanımlarına darbe vuran karanlık duraklar olarak geçmiştir. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi ise Türkiye’nin kazanımları yanında doğrudan istiklalimize yönelik bir saldırı olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Daha önceki darbelerde dişini sıkarak sabreden milletimiz bu defa geleceğine sahip çıkmak için sokaklara inmiştir. Ülkemiz bu manzaraya en son Kurtuluş Savaşı’nda şahit olmuştu. Türkiye’nin dört bir yanında kurulan Müdafa-i Hukuk cemiyetleri milletimizin kendi iradesi ile başlattığı bir büyük kıyamın ortak adıdır. 15 Temmuz gecesi aynı ruh dirilmiş, milletimiz bayrağına, ezanına sahip çıkmıştır”

2023’E HAZIRLANIYORUZ

Cumhuriyetin 94. yıl dönümünü kutlamanın aynı zamanda 100. yıl olan 2023’e biraz daha yaklaşıldığını ifade ettiğini söyleyen Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü önemine ve ortaya koyduğumuz hedeflerle 2023’e yüklediğimiz vizyon çerçevesinde kutlamayı planlıyoruz. Şimdiden hazırlıklara başladık. Başbakanlık bünyesinde yürütülen hazırlık çalışmaları, bilim heyetinin katkıları ve oluşturulan eylem planı ile son aşamaya geldik. Önümüzdeki yıldan itibaren somut ürünleri ortaya konmaya başlayacak olan 100. yıl kutlamalarımız aşama aşama 2023’e kadar sürecektir” diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Erdoğan şöyle devam etti: “Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak milletimize söz verdiğimiz 2023 Türkiye’sini inşa etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Önümüze çıkartılan engelleri, yıllardır neredeyse kesintisiz bir şekilde süren saldırıları Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile birer birer boşa çıkartıyoruz. Küresel ve bölgesel düzeyde başarıya ulaşan projelerin, senaryoların hiç biri de ülkemizde işe yaramadı. Türkiye’yi, cumhuriyetimizin 94. Yılını kutluyor olmamıza bakarak nevzuhur bir devlet sananlar, gerimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi, gücü göremediler. Türkiye bir kabile devleti değildir. Türkiye asırlara varan birikimi ile dünyada devletlere örnek olmuş bir devlettir. Türk milletini sadece 80 milyon vatandaşımızdan ibaret sananlar, bizim için dua eden 100 milyonlarca kardeşimizi bunlar fark edemediler. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru işte bu büyük mücadele, bu büyük silkiniş, bu büyük uyanış ikliminde gidiyoruz”

HAKSIZLIĞA SUSMAYIZ

Türkiye’nin karşısında bulunan sıkıntıların, sorunların, engellerin büyük olduğunun altını çizen Erdoğan, “Fakat 2003’ten bu yana şuana kadar 1’e 5 katlayan büyüme hızımız bundan sonraki sürecin nereye varacağının işaretidir. Eskiler ‘zor oyunu bozar’ derlerdi. Bizde milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız. Karşımızdakiler demokrasinin sınırları içinde hareket ediyorlarsa demokrasinin kuralları ile bozacağız. Karşımızdakiler hakka, hukuka göre hareket ediyorlarsa hukukun kuralları ile bozacağız. Ama karşımızdakiler bunların hiç birine uymuyorsa o zaman bu oyunu zorla bozacağız. Kimse bu millete esaret zincirini yakıştıramaz. Bizim kitabımızda köle olmak yoktur. Bizim kitabımızda kula kul olmak yoktur. Bizim kitabımızda haksızlık karşısında susmak ta yoktur. ” açıklamasında bulundu.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Ankara
#Cumhuriyet
7 yıl önce