|

Pippa Bacca'nın davası ertelendi

KOCAELİ (CİHAN)
00:00 - 26/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 15:04 - 26/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Pippa Bacca'nın davası ertelendi
Pippa Bacca'nın davası ertelendi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca davasına devam edildi. Dava, GSM operatörlerinden beklenen yazıların gelmemesi nedeniyle 22 Nisan'a ertelendi.


Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aracına aldığı 'Pippa Bacca' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'yu tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Murat Karataş'ın Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Davaya sanık Murat Karataş, Bacca'nın kardeşi Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo ve avukatları katıldı. Sanık Avukatı Emre Alper Bozatlı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Davaya müdahil olmak isteyen Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği adına avukatlar Meriç Eyüboğlu ve Selin Nakıpoğlu'nun talepleri reddedilirken, adyliye çıkışında dernek üyeleri eylem yaptı. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ilk olarak davaya müdahil olmak isteyen Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği adına avukatlar Meriç Eyüboğlu ve Selin Nakıpoğlu mahkemeye taleplerini sundu.




Mahkeme heyeti bu talebi derneğin işlenen suç yüzünden zarar görmediğini belirterek reddetti. Davaya katılan Bacca'nın kardeşi Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo yeminli tercüman olmadığı için ifade veremezken, mahkeme bir daha ki duruşmaya tercüman getirilmesi, GSM operatörlerinden beklenen yazıların gelmesi için 22 Nisan'a ertelendi. Davanın sona ermesinin ardından adliye önünde avukatıyla birlikte açıklama yapan Pipa Bacca'nın ablası Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo müdahil olmak için davaya katılmak isteyen Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği üyelerine ve avukatlarına teşekkür etti.



Ayrıca davada söz alan sanık Murat Karataş, Gebze'de bulunan bir petrol istasyonunun da kamera görüntülerinin istenmesini ve incelenmesini dile getirerek önceki duruşmadaki ifadesini yineledi.

15 yıl önce