|

Proje ve fikirler burs için yarışıyor

Bahçeşehir Üniversitesi, ApplyBAU ile üniversite öğrencilerine sınav sonuçlarına bakmaksızın burs veriyor. Adayların yapması gereken tek şey, başvuru esnasında proje ve fikirlerini anlatmaları.

Haber Merkezi
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:57 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bahçeşehir Üniversitesi, ApplyBAU ile üniversite öğrencilerine sınav sonuçlarına bakmaksızın burs veriyor.
Bahçeşehir Üniversitesi, ApplyBAU ile üniversite öğrencilerine sınav sonuçlarına bakmaksızın burs veriyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan ve Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından ApplyBAU adı ile hayata geçirilen öğrenci başvuru kabul sistemi, alanında başarılı birçok öğrenciye, sınav sonuçlarına bakmaksızın burs veriyor. 5 yılda 81 ilden 66 bin 765 başvuru yapılan ApplyBAU sistemine, 2018-2019 eğitim/öğretim yılı için 21 Kasım tarihinden itibaren başvurular başladı.

5 YILDA 2 BİN 644 ÖĞRENCİ YARARLANDI

Adayların tek yapması gereken şey; Başvuruları esnasında, kişisel özelliklerini, hayallerini, projelerini, sosyal sorumluluk alanında neler yaptıklarını ve hangi bölümü neden istediklerini anlatmaları. Mimarlık ve Tasarım, Eğitim Bilimleri, İletişim, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi birçok alanda yetenekleri çerçevesinde eğitim alan öğrenciler, hakettikleri ApplyBAU bursunu eğitimleri süresince kesintiye uğramadan kullanabilecekler. Öğrencilerin müfredat bazlı çalışmaları yerine ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre uygun eğitim alması gerektiğini savunan BAU, 5 yılda ApplyBAU sistemiyle 2 bin 644 öğrenciye burs sağlamış oldu.

İNTERNETTEN BAŞVURABİLİRSİNİZ

ApplyBAU sisteminden burs kazanmak isteyen adaylar, önce
adresine bilgilerini kaydediyor. Kayıt işleminin ardından, mail adresine gelen aktivasyon linkiyle aday kendisinden istenilen başvuru formunu dolduruyor. Eğitim bilgileri dışında projesini, fikrini ve kişisel özelliklerini tamamlayan adaylar, dilerse tüm çalışmalarıyla ilgili fotoğraf, video ve belge yükleyebiliyor. Bunun yanı sıra, adayın bursunu kullanabilmesi için burs aldığı bölümün ücretli kontenjanına resmi olarak yerleşmesi gerekiyor. Adaylar ApplyBAU sistemine 21 Kasımdan tercih döneminin sonuna kadar başvurabilecek. İlk grup sonuçları Mayıs ayında açıklanacak, başvuru sistemi ise ara dönemlerde sonuçları açıklamaya devam edecek.
#Buırs
#Bahçeşehir Üniversitesi
5 yıl önce