|

'Rakipler pazarı göremiyor'

Telecom İtalia'nın Müdürü Marco de Benetti, "agresif bir strateji"ye sahip olduklarını, rakiplerin Türkiye'nin nüfus yapısının getirdiği avantajların farkında olmadıklarını kaydetti.

.
00:00 - 14/04/2000 Friday
Güncelleme: 11:17 - 17/01/2014 Friday
Yeni Şafak
'Rakipler pazarı göremiyor'
'Rakipler pazarı göremiyor'

İSTANBUL- İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, GSM ihalesinde "tüketici kazanacak" diyerek sistemde kalite ve ucuzluk sinyali verdi. Bankanın İtalyan ortağı Telecom İtalia Genel Müdürü Marco de Benetti ise piyasadaki eskilere "agresifiz" mesajı yolladı.

'Yörede güç olacağız'

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Telecom İtalia Şirketi'nin Genel Müdürü Marco de Benetti'nin de hazır bulunduğu bir toplantı düzenleyerek GSM ihalesi ile ilgili bilgi verdi. Özince, amaçlarının Türkiye'nin telekominikasyon alanında yörede ciddi bir pazar ve güç haline gelmesi olduğunu söyledi. İtalyan şirketi ile başlattıkları işbirliğinin, ülke sınırlarını aşacak bir birliğe dönüşmesini ümit ettiğini ifade eden Özince, verdikleri fiyattan yapacakları işe kadar bütün gelişmelerin, kararlılıklarının bir neticesi olarak ortaya çıktığını belirtti. Daha işin başında olduklarını, kendilerini lisans alıp, müsabakaya çıkmış bir yarışmacıya benzettiklerini dile getiren Özince, "GSM ihalesi devam etmektedir. Ancak ilk yarışta biz öne çıkanlar arasında olduk. Bundan sonra bu piyasaya rekabet girecektir. Bundan da kazanan yalnızca bizim grubumuz değil, Türk ekonomisi ve Türk tüketicisi olacaktır" dedi. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Özince, fiyatı bir kerede vermelerinin nedeninin sorulması üzerine, verebilecekleri en yüksek fiyatı ilk etapta vermeyi uygun gördüklerini söyledi. Özince, ihalenin devam ettiğini hatırlatarak basın mensuplarının rakamlarla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.

Benedetti: İki yıldır çalışıyoruz

Telecom İtalia'nın Genel Müdürü Marco de Benedetti de, iki yıldır İş Bankası ile yapacakları GSM projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Grup olarak, "agresif bir stratejiye" sahip olduklarını anlatan Benedetti, şirket olarak Türkiye'de hızlı bir büyüme trendi yakalayacaklarına inandıklarını kaydetti. Ellerindeki finansmanın yatırımların tümünü yürütecek büyüklükte olduğunu söyleyen Marco de Benedetti, pazar açısından Türkiye'deki demografik dağılımın potansiyel vaadettiğini ancak rakiplerinin bunu farkedemediğini söyledi.


24 years ago