|

Afrika’nın en büyük dostu Erdoğan

Afrika’yı en çok ziyaret eden ülke lideri olan Başkan Erdoğan, son Güney Afrika ve Zambiya ziyaretleri ile rekorunu geliştirdi. Başbakan olduğu dönemde “Afrika açılımı”nı başlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılından bugüne kadar da Afrika kıtasındaki 21 ülkeye gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 03:43 - 31/07/2018 Salı
Tvnet
Başkan Erdoğan, son olarak  Güney Afrika ve Zambiya’yı ziyaret etti.
Başkan Erdoğan, son olarak Güney Afrika ve Zambiya’yı ziyaret etti.

Afrika’ya en fazla gezi yapan ülke lideri unvanını elinde bulunduran Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Güney Afrika ve Zambiya ziyaretleri ile rekorunu geliştirdi. Bölge halkının gönlünü kazanan Erdoğan, kıta ülkelerini 21 kez ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılından bugüne kadar Afrika’daki 21 ülkeyi ziyaret eden Tayyip Erdoğan, geçen hafta gerçekleştirdiği Güney Afrika ve Zambiya ziyaretleri sırasında da bölge halkının gönlünü kazandı. Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde başlatmış olduğu Afrika açılımı, yine Erdoğan’ın bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretler sayesinde önemli bir dostluğa ve işbirliğine dönüştü. Erdoğan her ziyaretinde bölgede yaşayan insanların büyük ilgisi ile karşılandı. Temaslar sonucunda Türkiye ile Afrika kıtasında bulunan ülkeler arasında ticaretin artırılması için önemli adımlar atıldı.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Erdoğan’ın son ziyareti de bu açıdan büyük bir önem taşıdı. Erdoğan özel davetli olarak katıldığı BRICS zirvesi için gittiği Güney Afrika’da, ülkenin önde gelen işadamlarıyla bir araya geldi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin yetersizliğine vurgu yapılan yemekte, 2,2 milyar dolar olan ticaret hacminin en kısa zamanda 10 milyar dolar seviyesine ulaştırılması için görüş birliğine varıldı.

12 ANLAŞMA İMZALANDI

Başkan Erdoğan’ın Afrika turu kapsamında gittiği ikinci ülke ise Zambiya oldu. Erdoğan, siyasi, askerî, ekonomik, ticari ve kültürel işbirliğini daha da ilerletmeye hazır ve kararlı olduklarını açıkladı. Bu ziyaret, imzalanan anlaşmalara da yansıdı. İki ülke arasında 12 işbirliği anlaşmasına imza kondu. İki ülke arasında 2017 yılında 22 milyon dolar olan ticaret hacminin gelecekte artırılması için mutabakata varıldı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Afrika
6 yıl önce