|

Rus da 'gaz'dan sıkıntılı

Gazprom 1. Başkan Yardımcısı Yuri Komarov, Mavi Akım'da, Türkiye'den daha büyük risk aldıklarını belirterek sıkıntılarını alenen ortaya koydu.

Yeni Şafak
00:00 - 17/05/2001 Perşembe
Güncelleme: 14:56 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

GAZPROM 1. Başkan Yardımcısı Yuri Komarov, Mavi Akım'ın kolay olmayan bir proje olduğunu belirterek, "Kaygılar hem Türkiye ve hem de Rusya'da ortaya çıkmaktadır. Rusya'da da, acaba Türkiye bütün bu verdiğimiz bu gazı alabilecek durumda olacak mı? Bu gaz karşılığında ödeme yapabilecek mi kaygıları artaya çıkmaktadır" dedi.

Rusya Büyükelçiliği'nde Komarov ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Alexander Lebedev, Mavi Akım Projesi'nin, iki ülkenin Başbakanları tarafından 1997 yılının Aralık ayında imzalandığını belirtti. Anlaşmanın, iki ülkenin parlamentoları tarafından onaylandığını kaydeden Lebedev, "Her iki taraf için zaruri bir belge haline gelmiştir. Ben burada 3 yıldır bulunmaktayım ve bazı şeylere şaşırıyorum. Sizinle çok açık konuşuyorum. Burada bulunduğum dönem içinde Mavi Akım'la ilgili olarak üçüncü, dördüncü kez taarruzu görüyorum. Çeşitli çevreler tarafından bu taarruzlar yapılmıştır ve yalnız Türkiye'deki çevreleri kastetmiyorum. Aynı zamanda bu taarruzun arkasında duran güçler Türkiye dışında da bulunmaktadır. Bazıları Mavi Akım'ın deniz kısmının yapımının mümkün olmadığını söylüyorlar. Bazıları bunun finansmanının olmadığını söylüyorlar" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce